Opekano-zapekaný pangasius
Voňavý a chrumkavý pangasius. Moja špecialita a delikatesa. :-)
O - Suimono
Japonská polievka, ktorú som prvýkrát ochutnala v jednej sushi reštaurácii. Tak som sa rozhodla, ...
Rybie prsty s hranolkami
Inšpiracia pre "prázdninové babky " a ich vnučatká alebo fastfood doma.
Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...
Marinovaný losos
Ryby jsou zdravé a já je navíc mám ráda. Takže se snažím aspoň jednou týdně...
Rýchly krabí šalát
Recept mám z letáku, no odkedy som naň natrafila je u nás veľmi obľúbený.
Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou
Takto upraveného pstruha máme najradšej...
Pikantná tuniaková nátierka
Nátierky robievam často, máme ich radi a keď má človek menej času, ako ja dnes,...
Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.
Avokádovo-tuniaková nátierka
Túto nátierku robievam na zelený štvrtok, je zelená od avokáda a byliniek, recept som pred...
Čierne rizoto s grilovaným lososom
Na hlbšej panvici rozpálime olivový olej, prihodíme k nemu nadrobno nasekaný cesnak spolu so šalotkou...
Aljašská treska s kôprovou omáčkou a zemiakmi
Na záhrade muž našiel pekný kôpor. Chcel z neho omáčku. Včera sme mali kôprovú s...
Plnené vyprážané vajíčka
Recept som videla na ATV a veľmi ma zaujal svojou jednoduchosťou a zároveň možnosťou meniť ho...
Rybacie krokety
Cibuľu si očistime , pokrajame a podusime. pridame k nej rybu pokrajanu na kocky a osolime...
Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom
. včera som dostal , , pána ZUBÁČA, , to je ,...
Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke
Tuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je...
Losos s anglickou petržlenovou omáčkou
Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)
Tolstolobik na zelenině
Poslední dobou nějak zanedbávám rybky, tak jsem našla v mrazáku ještě kus tolstolobika, kterého mám...
Tuniakový šalát s avokádom a jablkom
Da sa servirovat na hrianke, alebo chlebe, aj ako dip, alebo aj na teplo...
Nórska treska pečená v majonéze
Tento recept mám z medzinárodnej kuchárky, je rýchly a výborný. Robím ho aj z pangasia,...
Lososový pstruh na stredomorský spôsob
Ryby sú zdravé a my ich jeme veľmi málo. Keďže sa mi podarilo v supermarkete...
Losos s ružičkovým kelom
Do misky si dame javorovy syrup, alebo med, olivovy olej, pretlaceny cesnak, citronovu...
Grilovaná šťuka na bylinkách
Šťuku opečieme na panvici s bylinkami a cesnakom. Potom ju dáme piecť do rúry na osem...
Rybie filé trocha inak
U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,...
Rybacia nátierka s paradajkovým pretlakom
Všetky suroviny spolu zmiešame, dochutíme. Podávame s pečivom - povrch môžeme ozdobiť pažítkou, či žeruchou....
Zubáč s grilovanou zeleninou a varenými zemiakmi
Filety zo zubáča trochu opláchneme a vysušíme. Kožu nakrojíme. Z oboch strán rybu okoreníme a...
Perkelt zo sumca
Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.