Foto: gordonko
... včerajšia večera .... aj keď moc ryby nemusím
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pstruha si vypitváme , očistíme a poumývame
-
2
hladkú múku , soľ , vegetu , čierné mleté korenie ,celú rascu a červenú mletu papriku premiešame .......... v tom pstruha obalíme a aj vnútro vysypeme touto zmesou
-
3
na panvici , alebo zapekacej miske si rozpustíme maslo - malo by ho byť veľa ,lebo pstruh má v ňom byť minimálne do polovičky ..... a pstruha v ňom smažíme viac ako 5 minut na jednej strane
-
4
... no a potom rybu otočíme a smažíme dalších 5 minut
-
5
no a máme hotovo .... plátok citronu a štipku petržlenovej vnaťky si treba domyslieť , lebo som to večer nemal kde zobrať a chudáčik pstruh bol taký veľky ,že som ho musel prepoliť DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu