Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou fotorecept
Foto: kukulienka71
Takto upraveného pstruha máme najradšej...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pitvané a umyté pstruhy zvnútra aj zvonka pokvapkáme citrónovou šťavou a dôkladne potrieme soľou.Vnútro posypeme štipkou provensálskeho korenia.
-
2
Uložíme ich na menší, olejom vymazaný plech.Do brušnej dutiny vložíme tenké plátky masla,okolo rýb naukladáme na hrubé plátky nakrájané očistené šampiňóny a na osminky pokrájané osolené zemiaky(ak sú nové,môžu byť aj s vydrhnutou šupkou) premiešané s trochou oleja.Asi 1 dcl šľahačkovej smotany zmiešame so zvyškom provensálskeho korenia a kúskami masla a rovnomerne nalejeme na plech.
-
3
Smotana a maslo nám zaistia lahodnú chuť a šťavnatosť pokrmu.Pečieme nezakryté na 180°C 30 minút,nič netreba obracať.Prajem vám príjemné olizovanie všetkých desiatich prstov:-)
zemiaky sa mi v jednom pekáči upečú nepredvarené spolu so pstruhmi naraz a ak chcem, aby boli na povrchu mať pstruhy do červena a do chrumkava, ešte pridám funkciu gril na záver asi na 5 - 10 minút na záver pri teplote 200 stupňov C, okrem toho ty si tu pridala sladkú smotanu, čo zaručuje na povrchu zemiakov chrumkavosť a vo vnútri zase sametovú šťavnatosť a mäkkosť, aj pstruhy zostanú šťavnaté a nie vysušené...taká je moja skúsenosť.:-)
5*