Krémová polievka z červenej repy s wasabi penou
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Erdödyho paláci v Bratislave, 5. marca 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarenú červenú repu si nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme smotanou, posolíme, okoreníme, pridáme biele balsamico, a necháme variť asi 30 minút.
- 2
Do menšieho hrnca dáme mlieko. Pridáme pastu wasabi, osolíme, okoreníme a chvíľku povaríme za stáleho miešania, dávame pozor, pretože zmes nesmie vrieť.
- 3
Repu so šľahačkou rozmixujeme do hladka a prepasírujeme cez sitko. Povarené wasabi s mliekom napeníme. Náš tip: V prípade, že chcete aby krásna pena vydržala pri podávaní dlhšie, môžete do nej nasypať trochu sójového lecitínu v prášku a ešte raz premixovať.
- 4
Na panvicu dáme trochu oleja a rozpustíme kúsok masla. Údeného pstruha opražíme z každej strany. Servírujeme nasledovne: Na tanier dáme polievku z červenej repy. Do stredu ukladáme lyžičkou wasabi penu. Opraženého údeného pstruha nakrájame na kúsky, a uložíme na okraj taniera.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
P.S. Tá polievka vyvoláva závislosť. Fakt nemá chybu, stojí za to ju vyskúšať - aj príprava je jednoduchá.
Tazko sa pestuje vo velkom je ovela drahsi ,takze co je v obchodoch pod menom Wasabi je velmi casto normalny chren prifarbeny a ochuteny....
en.wikipedia.org/wiki/Wasabi...
Jedine my dvaja tu frfleme: mne sa zasa nepáči že je tá polievka taká biela, veď od záhoráckej cvikle mám až mandle červené. Ale polievka môže byť dobrá aj so záhoráckym wasabi (chrenom) a šťukou. Neverím že japonci majú ostrejší chren ako záhoráci, by sa im tie šikmé oči vyrovnali. A veru navarím na zajtra starému do termosky, pribalím dve paličky a ostatní drevorubači budú Hubatému závidieť ako dobre sa oženil.
Polivka je dost dobra, pro repofily bude primo skvostna. Wasabu se smetanou v ni je fantasticke. Presto bych myslela, ze to neni polevka na bezne najedeni, spis takova rautova pochotka nebo maly prdkrm v podobe polevky. S rybama nekamaradim, ale tem, co ryby radi, polevku rada doporucim !