Ostrý steak z tuniaka

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 24. júla 2012
Ostrý steak z tuniaka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 steaky (spolu 800 g)
30 g
5 g
30 ml
120 g
1 ks
4 ks
100 g
200 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájané tuniakove steaky osolíme a okoreníme kajenským korením a jemne pokvapkáme olejom. Necháme 10 minút odležať. Medzitým zo špenátových listov, frisé šalátu, sušených paradajok, artičok a olivového oleja pripravíme šalát.

  2. 2

    V miske z jogurtu, limetkovej šťavy, farebného korenia, soli a dijonskej horčice pripravíme dip.

  3. 3

    Na rozpálenom grile sprudka opečieme steaky z tuniaka tak, aby zostali v strede ružové – približne dve minúty.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: