Ostrý steak z tuniaka
Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 24. júla 2012
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 24. júla 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 steaky (spolu 800 g) |
|
30 g |
|
5 g |
|
30 ml |
|
120 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nakrájané tuniakove steaky osolíme a okoreníme kajenským korením a jemne pokvapkáme olejom. Necháme 10 minút odležať. Medzitým zo špenátových listov, frisé šalátu, sušených paradajok, artičok a olivového oleja pripravíme šalát.
- 2
V miske z jogurtu, limetkovej šťavy, farebného korenia, soli a dijonskej horčice pripravíme dip.
- 3
Na rozpálenom grile sprudka opečieme steaky z tuniaka tak, aby zostali v strede ružové – približne dve minúty.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu