Pikantná tuniaková nátierka fotorecept

eviana - fotkaeviana, 14. mája 2014
Pikantná tuniaková nátierka (fotorecept)
Foto: eviana

Nátierky robievam často, máme ich radi a keď má človek menej času, ako ja dnes, tak je to rýchly spôsob ako nakŕmiť hladné krky Zobraziť celý popisNátierky robievam často, máme ich radi a keď má človek menej času, ako ja dnes, tak je to rýchly spôsob ako nakŕmiť hladné krky :)

4-6
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

195 g
150 g
1-2 ks
5-6 ks
1-2 ks
12 ks
2 ks
2 PL
2 PL alebo jogurt biely
1 ČL
 (opatrne)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    ...gro surovín pred vstupom do pracovného procesu

    Pikantná tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...vidličkou roztlačíme syr

    Pikantná tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme rozmrveného tuniaka, nakrájame zeleninu na jemno, na jemno nastrúhame reďkovky (nápad pridať do nátierky strúhanú reďkovku mám od Lyali - tiež tomu dajú miernu pikantnosť a zároveň sladkosť) a varené vajcia.

    Pikantná tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme majonézu, smotanu alebo jogurt, dijonskú horčicu, dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a opatrne soľou (syr je slaný)

    Pikantná tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...podľa chuti pridáme citrónovú šťavu

    Pikantná tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a potom už len všetko zmiešame a nátierka je raz-dva hotová :)

    Pikantná tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mesiar50
Kombinacia surovin je skvela .Natierka musi chutit bozsky.Evicka,sikovna si velmi.
denyany
Dobrota! Balkánsky syr som do nátierky ešte nepoužila, tak skúsim. Úvodná fotka je ako od profesionála.:-)
cesminaz
@eviana Tuniaka milujem,zjem ho fakt hocikedy a hociako ;-)) no väcsinou pouzivam tuniaka v oleji,ten mi chute ovela viac,nez ten vo vlastnej stave.Podla mna by urcite nevadilo,keby som pouzila v oleji :-) Inak sa mi pomazanka paci,moze byt skvela!! Urcite ju vyskusam dam ti potom vediet,ako nam chutila ;-) Ale neviem,aky je to ten balkansky syr? Nieco ako turecky? Je to kravsky alebo ovci syr? Aspon to nech viem,a potom uz si podla toho vyberiem :-) Inak @eviana chvalim sikovny fotopostup ;-D
elixir
Fajné, tuniak na kyslo-nasladlo-ostro a s horčicou chutí isto výborne :)
hubata
@eviana vďačný, variabilný recept ktorý platí pre všetky nátierky: ide o nápad čo s čím skombinovať aby to chutilo. A toto je výsledok tvojej šikovnosti že je chutná.
luss44
milá @evianka , veru by mi teraz bodla táto Tvoja dobrota, keďže raňajky zostali zabudnuté doma, musela som improvizovať :) Všetky použité suroviny sú ako pre mňa stvorené, okrem olív, ale myslím že nebudú chýbať. Proste si znova ukuchtila pre mňa:) Tvoju camembertovú nátierku robievam, musím skúsiť aj túto.
daguska
Jednoduchá,urcite chutná,pekná úprava.Dobrá nátierka nikdy nesklame.
tatranka
Evička,už som si ju zaradila medzi nátierky.Stále to píšem,ale nátierok nikdy nie je dosť.No je to tak.Tvoja nátierka sa mi páči.
afataga
a toho tucniaka si zozrala uz pred tym? :-) inak dobre to moze byt, ja tiez robim tak, ze zaklad balkansky syr a kysla smotana a potom uz co ma napadne
havino
tuniakovú máme radi, inak ale robievam, ukladám si tvoju, páči sa mi
eviana
@mesiar50 , Lacko vďaka za milé slová, som rada, že sa Ti nátierka pozdáva :)
@denyany , budem rada ak vyskúšaš a ešte radšej ak Ti bude chutiť, ďakujem za slová uznania, rumením sa ako prvôstka :)
@izabella929 , ďakujem za milé superlatívy Izabelka, si milá :)
eviana
@cesminaz , tiež mám radšej tuniaka v oleji, ale mláďatko mi z obchodu dotiahlo tohto :) V rozpise som nechala už len tuniaka, nech si každý dá podľa chuti a možností.
Malá vsuvka o balkánskom syre z webu: "Balkánský sýr je druh měkkého sýra s typickou slanou chutí a bílou barvou, který se využívá často při výrobě zeleninových salátů či šopského salátu. Je napodobenina řeckého sýru feta a bulharské sirene, který byl vyráběn původně z ovčího, kozího a kravského mléka, ale současné typy prodávané ve střední Evropě jsou vyráběny z kravského mléka. Skládá se z 40 až 45 % tuku."
Ďakujem za Tvoje slová uznania, ak spravíš, potešíš ma svojimi dojmami z neho, budem sa tešiť a prijmem aj kritiku :)
eviana
@elixir , ďakujem, veľmi ma potešilo, že Ťa moja nátierka zaujala :)
@hubata , presne ako píšeš... veď ide len o zmiešanie surovín a potom patláma patláma na chlebík a tieto chute sa pekne snúbili, ďakujem za slová uznania :)
@luss44 , keby si sa ráno zastavila ešte by sa Ti ušlo a Teba by som veľmi rada pohostila. Opáč ako Vám bude chutiť a daj mi vedieť, ďakujem, potešila si ma opäť :)
@daguska , niekedy je v jednoduchosti fakt krása :) Ďakujem za milé slová.
@kecemis , Plena vita exemplorum est...Pax hominubus bonae voluntatis :)
@tatranka , už teraz sa teším aké umelecké dielko stvoríš z tejto mojej nátierky, je mi potešením, že Ťa zaujala, ďakujem :)
@afataga , ďakujem za ťuknutie do čela, už som to opravila... potvora krpatá, nejak sa mi z postupu vyšmykol, ale medzi cibuľkou a reďkovkou keď zaostríš zrak, ho vidno je :) Mám radosť, že sa Ti nátierka pozdáva :)
@havino , aj tuniaková sa dá donemoty variovať, budem rada ak vyskúšaš aj týmto mojim spôsobom. Ďakujem :)
frezia68
@eviana :akú chutnú nátierku si ponúkla,hneď by som teraz prisadla k stolu na raňajky,lebo už mi vyhrávajú husličky v žalúdku od hladu :-) a zatiaľ mám len mätový čaj :-)))
eviana
@frezia68 milá, ďakujem za Tvoje slová uznania. Bolo by pre mňa veľkou radosťou pripraviť Ti raňajky. Keď budeš mať cestu, stav sa, budeš u mňa vždy vítaná a pohostená ♥
alex37
balkánsky syr s tuniakom, tak teda toto nepoznám, oddelenie každé jedno máme radi a spolu teda musím vyskúšať, aby som preverila či to pasuje :-) KK
eviana
@alex37 , mne nemusíš vysvetlovať, ja rozumiem, aj medzi riadkami napísanému... nám veľmi chutila, skús a daj mi vedieť, som zvedavá, čo na ňu povieš... a pokojne kritizuj ak Ti niečo nebude sedieť, ja znesiem :)))
salinka
Ďalší skvelý variant tuniakovej nátierky!!! Vítam, chválim a ukladám:-)
vikulqa
fiiiha ... zvlastna kombinacia ...urcite vyskusam a dam vediet ako veelmi chutilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia