Morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept pochádza z kuchyne Lidla. Robila som to prvýkrát, ale určite nie posledný, ...
Patizónové placky
Patizón aj zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Ešte pred strúhaním zbavíme patizón jadrovníka.
Rýchly závin
Výborný závin, ktoreho cesto je síce s droždím, ale netreba ho davat nakysnut :-) takze...
Domáci „Pribináčik“ ako originál
Chuti ako pravy Pribinacik, dolezite je pouzit jemny tvaroh, ak mate len hrudkovy, treba...
Katarínske rezy
tieto rezy som robila podla jednej šikulky Kelinky. pečie fantasticky a vrele ich doporučujem...
Tresčia pečeň po toskánsky
V denníku AHA je každý čtvrtek příloha, ve které vychází velký atlas ryb. V jeho...
Kuracie na spôsob sviečkovej s domácim knedlíkom
Výborný receptík, aj keď tam nie je hovädzie mäso. Časovo a cenovo vždy u mňa...
Tekvicová polievka
Recept som našiel a trochu zmenil podľa svojej chuti. Polievku robím iba cez sezónu pokiaľ je...
Sušená dulová pasta
Používam ju namiesto sušeného alebo kandizovaného ovocia do zapekaných musli, keksíkov, na ozdobu dezertov, ...
Ovocné tvarohové rezy
Dnes som upiekla svieže letné ovocné rezy so želatínou. nič maslové nám teraz nechutí, tak...
Vanilkové rožky
Vlani som piekla a aj pridala na Varechu vanilkové rožky s mandľami. Tento rok som upiekla...
Zázračné rožteky
Prečo zázračné? Tento recept je jeden z mnohých, ktoré som našla v starej kuchárskej knihe, ...
Kváskový pšenično-špaldový chlieb
Momentálne u nás najobľúbenejší chlebík. Čo sa týka pomeru ingrediencií, tak tá špalda ma trochu...
Šľahačková roláda
Nadýchaná kakaová roláda so šľahačkou, pre mojich maškrtníkov je to 5 minútová záležitosť, preto ju...
Šneci s drcenými rajčaty, česnekem a tofu
Taky je máte rádi? Já ano, ale popravdě se salámem, tvrdým sýrem to nemá chybu...
Ragú na čiernom pive a zemiakové pampúchy
Keď je také studené, daždivé počasie dajú sa robiť len tri veci... zaliezť pod...
Marschmellows fondant na poťahovanie
Marschmellows fondant na poťahovanie aj ozdoby a kvietky. Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do...
Domáci aspik
Jednoduché, lahodné a na sviatočnú príležitosť ako stvorené... na Vianoce, či na Silvestra...
Stratený marhuľový kompót v koláči
Opäť jeden z rýchlych, jednoduchých a tým pádom obľúbených receptov na koláč (napokon ako väčšina mojich receptov)-objavený...
Likér z medovky lekárskej /melissa officinalis/
na tento recept budem dlho spomínať... :)) /fotku a recept som použila s láskavým dovolením pani...
Dusená ryža
Dusenú ryžu som nikdy nevedela urobiť tak akurát, ale odkedy som na internete našla tento recept,...
Jedinečný Terciálny patizón zapečený so šampiňónami a syrom
Patizón je zelenina (ozaj, minule sa moje 11 ročné dieťa takto zamyslelo - a vajce je ovocie,...
Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou
Obľúbená bryndzová nátierka podávaná na drobných žemličkách.
Cesto na pizzu + paradajkové sugo
Tipy triky - cesto by malo kysnúť v chladničke, najlepšie 12 hodín - pizzu pečieme pri najvyššej možnej...
Rýchla kalerábová polievka
Tento recept som vymyslel sám a je to naozaj veľmi rýchla kalerábová polievka.
Zelerový šalát i nátierka
Hľadala som voľačo na odľahčenie po sviatkoch a aj keď som počula o zelerovom šaláte - veľmi...
Perkelt či Paprikáš
Ja viem, jedno je so smotanou, druhé bez, ale u nás sa akosi oba...
Jablkové chutney
Je cas dozrievania jablk. Tak som sa znova pustil do ich spracovania.
Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...