Pizzové rožky (bez kysnutia a droždia)

vikulqa - fotkavikulqa, 8. septembra 2014
Pizzové rožky (bez kysnutia a droždia)
Foto: vikulqa

:)

32
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500  g
200  g (alebo Hera)
cca 150  g
1  ks
2 strúčiky
1  bal
Plnka:
podľa chuti
2 hrste
3  ks
5  PL
2  ks
štipka
štipka
5 strúčikov
1  ks
štipka
Ostatné:
 na potretie




Postup

  1. 1

    Cesto: Suroviny zmiešame, pridáme štipku soli a vypracujeme nelepivé cesto. Rozdelíme ho na polovicu. Rozvaľkáme na kruh najprv jedno, potom druhé. Krájame ako pizzu ale na 16 trojuholníčkov.

  2. 2

    Plnka: Všetky suroviny nakrájame na drobno, pridáme koreniny a pomiešame. Plnku dáme na každý trojuholníček, ktorý zrolujeme od širšej strany k užšej a tým vytvoríme malé rožteky.

  3. 3

    Rožky dáme na plech vymastený olejom ( alebo maslom ). Každý rožtek potrieme vyšlahaným vajíčkom a posypeme kmínom. Dáme piecť do rúry.

  4. 4

    Rožky sú trošku tuhšie,pretože tam nieje droždie, ale sú o to viac chrumkavejšie. Z tohto množstva mi vyšlo 32 rožkov :) Dobrú chuť :)

    Pizzové rožky (bez kysnutia a droždia) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jozka2
Vikulga preco pizzove?Do pizzoveho cesta sa nepridava tuk a to uz nie az 20 dkg.Pizzove cesto je chlebove na vode s 1pl oleja.Inac ich mas krasne a urcite aj chutne
vikulqa
@jozka2 Pizzova je plnka, nie cesto :) cesto je robene ako "kysnuté" ale bez droždia :P no nenapisala som ze kysnute pizzove rožky kedže nekysly :P upravila som si podla seba pretože nechcem jesť droždie ... :)
jozka2
utesene ano,ale toto je linecke cesto,mastne s 20 dkg.margarinu presne ako pises ,bez kysnutia,mne to osobne nevadi ako to volas,ale zaciatocnikov ten nazov moze zmiast.
vikulqa
ale ved to je jedno ako to volam ved to nieje podla cesta ... jebto rozok? je ...je pizzovy? je ...kazdy to pochopil :D a to cesto aj keby ja som si vymyslela tak si ho mozem nazvat jak chcem :D a aj ako zaciatocnik ... som hladala recepty ..a logicky pizzovy rozok je asi s pizzovou naplnou ...aj v obchodke kupujem pizzovu tasku a nevyzera ako taska :D
vikulqa
okrem toho to vobec nieje mastne ..pretoze do lineckeho ide na 300 g muky 200 g masla alebo margarinu ... ja som dala na 500 g 200 g masla...a.do lineckeho neide PDP ... a ani cesnak... preto som to cesto ani nijak nenazvala lebo som si ho ja prerobila :)
vikulqa
ale v pohodicke :) ja to neberiem v zlom :) len sme sa nepochopili :)
jozka2
vigulka a k akemu druhu cesta to zaradujes?Dobre vediet,take som este nepoznala,prepac.
jozka2
Prepac premenovala som ta,dufam,ze sa nehnevas
vikulqa
k ziadn pravdupovediac, robila som ho podla receptu na kysnute cesto, ale recept bol na sladke rozky kde isiel vanilkovy cukor, tak som namiesto vanilkoveho cukru dala.pretlaceny cesnak a namiesto drozdia prasok do peciva. to bola cista improvizacia :P no a cesto sa podarilo comu sa tesim :) nevadi, uz viac ludi ma tu premenovalo :D
medovnicek
ty si piekla rohlíčky na slano, ja na sladko, vyzerajú veľmi lákavo:)
kukulienka71
@vikulqa , rohlíčky som dnes piekla, keďže som chcela minúť nejaké zvyšky salámy po upratovaní chladničky. To cesto sa mi veľmi páči, cesnak bolo pri pečení pekne cítiť:-) trochu som si plnku prispôsobila, nedala som uhorky, ale oregano. Boli aj väčšie aj menšie, ja také rovnaké nejak neviem:-) a potierala som celým vajíčkom s mliekom, preto sú trocha bledšie. Odporúčam a ďakujem  scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10593195_10202607...
motyka
@vikulqa napiekla si veľmi pekné a určite aj dobré rohličky. Oceňujem, že sú bez kysnutia. Často potrebujem niečo na rýchlo pre návštevu a kysnuté trvajú predsa len dlhšie. Určite zajtra vyskúšam.
Kukulienka 71, Tvoje sú tiež nádherné a o chuti vôbec nepochybujem. Na blok sa ozvem neskoršie, nemám preto všetko v NTB. Držím palce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia