Mrkvovo-pomarančová torta s mascarpone

skatulka - fotkaskatulka, 23. júna 2015
Mrkvovo-pomarančová torta s mascarpone
Foto: skatulka

Obľúbená verzia mrkvovej torty, tentokrát s výraznejšou mrkvovou chuťou. Ochutená vôňou pomarančovej kôry s lahodným mascarpone.

60 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
200 g
1 ČL
1 ČL
2 ks
1 dl
1 ks na šťavu
400 g nahrubo nastrúhana
1 ks na kôru
50 g nasekané
2 PL
3 PL
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a škoricu. V druhej miske zmiešame žĺtky, olej a pomarančovú šťavu. Zmiešame dokopy.

  2. 2

    Do cesta po častiach premiešame sneh z bielkov. Na záver pridáme nastrúhanú mrkvu, kôru a orechy.

  3. 3

    Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu.

  4. 4

    Pečieme 50 minút na 170C.

  5. 5

    Krém pripravíme z vyšľahaného masla a cukrom a po lyžiciach zašľaháme mascarpone.

  6. 6

    Vrch vychladnutého cesta potrieme krémom a dozdobíme mrkvičkou. Tú som pred zdobením trošku povarila v troche pomarančovej šťavy s cukrom, aby trošku odmäkla.

    Mrkvovo-pomarančová torta s mascarpone - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia