Foto: skatulka
Obľúbená verzia mrkvovej torty, tentokrát s výraznejšou mrkvovou chuťou. Ochutená vôňou pomarančovej kôry s lahodným mascarpone.
60 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
1 dl |
|
1 ks na šťavu |
|
400 g nahrubo nastrúhana |
|
1 ks na kôru |
|
50 g nasekané |
|
|
|
2 PL |
|
3 PL |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a škoricu. V druhej miske zmiešame žĺtky, olej a pomarančovú šťavu. Zmiešame dokopy.
- 2
Do cesta po častiach premiešame sneh z bielkov. Na záver pridáme nastrúhanú mrkvu, kôru a orechy.
- 3
Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu.
- 4
Pečieme 50 minút na 170C.
- 5
Krém pripravíme z vyšľahaného masla a cukrom a po lyžiciach zašľaháme mascarpone.
- 6
Vrch vychladnutého cesta potrieme krémom a dozdobíme mrkvičkou. Tú som pred zdobením trošku povarila v troche pomarančovej šťavy s cukrom, aby trošku odmäkla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu