Liptovská kapustnica
Ján Adámik
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 30. augusta 2015
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 30. augusta 2015

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
menšie |
|
250 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
30 g |
|
300 g |
|
80 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľu očistíme, nakrájame na malé kocky a speníme na masti. Pridáme mletú papriku, urestujeme, pridáme soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, bravčové koleno, podlejeme vodou a varíme domäkka. Koleno vyberieme a oberieme z neho mäso.
- 2
Do vývaru potom pridáme kyslú kapustu, klobásu a údenú bravčovú krkovičku nakrájanú na kocky. Klobásu dávame celú, a keď je uvarená, vyberieme ju a nakrájame na menšie kocky.
- 3
Huby medzitým namočíme do vriacej vody a necháme napučať. Potom ich pridáme do polievky. Keď je kapusta mäkká, pridáme do nej uvarené koleno, klobásu a premiešame.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár