Liptovská kapustnica

Ján Adámik
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 30. augusta 2015
Liptovská kapustnica
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
 menšie
250 g
200 g
100 ml
1 ČL
30 g
300 g
80 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme, nakrájame na malé kocky a speníme na masti. Pridáme mletú papriku, urestujeme, pridáme soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, bravčové koleno, podlejeme vodou a varíme domäkka. Koleno vyberieme a oberieme z neho mäso.

  2. 2

    Do vývaru potom pridáme kyslú kapustu, klobásu a údenú bravčovú krkovičku nakrájanú na kocky. Klobásu dávame celú, a keď je uvarená, vyberieme ju a nakrájame na menšie kocky.

  3. 3

    Huby medzitým namočíme do vriacej vody a necháme napučať. Potom ich pridáme do polievky. Keď je kapusta mäkká, pridáme do nej uvarené koleno, klobásu a premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia