Foto: tinca
Original je tento recept z bravčových rezňov, ale ja ho robím z kuracích prs a mäsko sa priam rozplýva.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia naporcujeme na stredne veľké rezne,osolíme a okoreníme. Do mikroténového sáčka dáme strúhanku a rezne v nej z oboch strán vyklepeme,aby v nej boli riadne obalené. Potom si rozšľaháme vajíčka s troškou mlieka, rezne v nich namáčame a na horúcom oleji v steakovej panvici vypražíme do ružova.
-
2
Na troške oleja si orestujeme pokrájané šampiňóny na plátky, mierne ich osolíme a okoreníme.
-
3
Opražené rezne poukladáme na pekáč, posypeme šampiňónmi, zalejeme výpekom a čerstvým kuracím vývarom /ak nemáme, tak horúcou vodou/. RADA navyše: ak niekto nemá rád hríby, kľudne ich môže vynechať. Ale dodajú rezňom výbornú chuť.
-
4
Zapekáme zakryté v rúre cca 30 minút pri 180 st.C. Asi 10 minút pred dokončením dopekáme odokryté.
-
5
Ja som podávala s ryžou a guľatou cviklou. Môj TYP na prílohu: výborná je k nim aj tarhoňa, ale každému ako chutí. Boli mäkučké ako páper aj chuť jedinečná. Tak Dobrú chuť!
Diskusia k receptu