Zemiakové knedle plnené údenym masom

svetluskkaa - bez fotkySvetluskkaa, 5. septembra 2010 14:54
Ďalšie recepty »
Zemiakové knedle plnené údenym masomFoto: svetluskkaa
4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Uvarené zemiaky ošúpeme a spolu s očistenými surovými zemiakmi postrúhame na jemnom strúhadle.Zľahka osolíme,pridáme vajce a vmiešame toľko múky,koľko nám zemiaky prijmu,aby vzniklo vláčne cesto nelepiace sa na ruky

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm a pokrájame na štvorce. Na každý dáme kúsok úd.masa,cesto uzavrieme a vytvarujeme guľky.Guľky vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 4 min.po vyplávaní na povrch.

  3. 3

    Uvarené guľky uložíme na kapustu,ktorú sme podusili,posyp.ml.červ.paprikou,opraženou cibuľou a opraženou slaninkou. Možeme podávať aj s knedľu.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist