Zemiakové knedle plnené údenym masom

svetluskkaa - bez fotkysvetluskkaa, 5. septembra 2010
Zemiakové knedle plnené údenym masom
Foto: svetluskkaa
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

5 ks
2 ks
1 ks
200 g
1
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky ošúpeme a spolu s očistenými surovými zemiakmi postrúhame na jemnom strúhadle.Zľahka osolíme,pridáme vajce a vmiešame toľko múky,koľko nám zemiaky prijmu,aby vzniklo vláčne cesto nelepiace sa na ruky

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm a pokrájame na štvorce. Na každý dáme kúsok úd.masa,cesto uzavrieme a vytvarujeme guľky.Guľky vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 4 min.po vyplávaní na povrch.

  3. 3

    Uvarené guľky uložíme na kapustu,ktorú sme podusili,posyp.ml.červ.paprikou,opraženou cibuľou a opraženou slaninkou. Možeme podávať aj s knedľu.

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
už som myslela, že sa to dáva s tým plechom zapiecť. S tou kapustou by mi úplne stačilo, načo ešte knedľa, veď to cesto zemiakové ( guľky ) ju nahradí. Ale chutné, dávno som nejedla.
Obľúbené jedlo môjho syna...keď nemám údené- zomelem klasickú slovenskú točenú,udusím na cibuľke,naplním a zvyšok dám do kapusty..nemá to chybu....

Pridaj komentár k receptu: