Zemiakové knedle plnené údenym masom

svetluskkaa - bez fotkysvetluskkaa, 5. septembra 2010
Zemiakové knedle plnené údenym masom
Foto: svetluskkaa
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

5 ks
2 ks
1 ks
200 g
1
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky ošúpeme a spolu s očistenými surovými zemiakmi postrúhame na jemnom strúhadle.Zľahka osolíme,pridáme vajce a vmiešame toľko múky,koľko nám zemiaky prijmu,aby vzniklo vláčne cesto nelepiace sa na ruky

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm a pokrájame na štvorce. Na každý dáme kúsok úd.masa,cesto uzavrieme a vytvarujeme guľky.Guľky vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 4 min.po vyplávaní na povrch.

  3. 3

    Uvarené guľky uložíme na kapustu,ktorú sme podusili,posyp.ml.červ.paprikou,opraženou cibuľou a opraženou slaninkou. Možeme podávať aj s knedľu.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
:-))))mňaaaaam, toto som už dávno nejedla, dík za pripomenutie
mnaaam,veru aj my sme na tento chutny receptík volako zabudli ...
Robím podobné gemerské guľky a veru je to chutné jedlo :-)