Soľanka, soljanka

hladkyy - bez fotkyhladkyy, 18. októbra 2013

Je to ukrajinsky recept. Original by sa mali pridavat aj vnutornosti ako ladvinky a podobne, ale ja ich nemusim. okusil som uz vela solaniek Zobraziť celý popisJe to ukrajinsky recept. Original by sa mali pridavat aj vnutornosti ako ladvinky a podobne, ale ja ich nemusim. okusil som uz vela solaniek v rusku a na ukrajine a tato sa im asi najviac priblizuje.

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
100 g
50 g
50 g
10 g
10 g
1 ks
1 ks
30 g
2 ks
6 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    V hrnci s vodou si urobime z masa vyvar, pridame cibulu a mozeme pridat koreniny, bobkovy list, pripadne malu mrkvu. Varime asi hodinu. Zberame nazrazanu bielkovinu. Po uvareni vyvar precedime a maso dame vychladnut. Nakrajame ho na male kocky a dame naspat do vyvaru.

  2. 2

    Na panvici si na masle osmazime do sklovita cibulku a pridame na male kocky nakrajane kvasaky. Z nich sme predtym odstranili duzinu. zmiesame a pridame maly rajcinovy pretlak a olupany cely citron. Dusime asi 10 min.

  3. 3

    Vsetko pridame do vyvaru a varime 20 min na miernom ohni. Pridame kapary, na hrubo nasekane olivy, sunku na kocky a parok. Po dovareni odstavime a este pol hodinu nechame zakryty hrniec. Podavame horuce s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

levandula
Vyborna polievka, varim skoro takisto, akurat nedavam parky, tie mi tam vadia. Ale z uhoriek sa neodstranuje duzina, ale ta tvrda supka, inac by v polievke plavali nakrajane supky. Podstatou solanky su prave kvasaky, cize ruske slane uhorky (solonije ogurci)
levandula
ja som to pochopila tak, ako si napisal, ze z uhoriek odstranis duzinu. ale predsa ked z uhoriek odstranis duzinu, tak ti ostane iba supka, mozno si mal na mysli, odstranit jadierka, ale tie byvaju iba pri velmi hrubych uhorkach. Ja to robievam tak, ze so skrabkou na zemiaky kvasaky osupem a do polievky dam iba tu duzinu nakrajanu na kocky. vyskusaj, (tie supky obcas dam do maleho kastrola, vyvarim a precedenu stavu pridam do polievky) do soljanky pridavam aj slany nalev, nie vela, z uhoriek
garanco
@anilah , konečne som videla ( lebo počula som už mnohokrát), ako vyzerá soľanka. Ten pracovný postup ma nadchol, iste je to výborná polievka, prichodí mi ju vyskúšať:-))
anilah
хорошо, приду обязательно, если позовешь.
ivan33
ahojte, my sme rodina z ruska,

matka tam prezila cely zivot skoro a sestra je tam dodnes, ale nepamatam sa, ze by rusi varili z ciernych oliv a to uz vobec nie v polievkach... solanku sme mali casto a tiez tam parky podla mna nemaju co robit, v rusku a na ukrajine nie su tieto suroviny na varenie doteraz uplne zauzivane... ale mozno je to nejaky moderny recept... ale isto to nie je klasika
ivan33
hehe a kapary som v ziadnom ruskom obchode nikdy nevidel :) a sunku v polievke tiez nie :) sorry... to je ako ked niekto povie, ze to boršču idu tri druhy masa a fazula :) vtedy sa matka najviac rehoce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia