Je to ukrajinsky recept. Original by sa mali pridavat aj vnutornosti ako ladvinky a podobne, ale ja ich nemusim. okusil som uz vela solaniek Zobraziť celý popisJe to ukrajinsky recept. Original by sa mali pridavat aj vnutornosti ako ladvinky a podobne, ale ja ich nemusim. okusil som uz vela solaniek v rusku a na ukrajine a tato sa im asi najviac priblizuje.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci s vodou si urobime z masa vyvar, pridame cibulu a mozeme pridat koreniny, bobkovy list, pripadne malu mrkvu. Varime asi hodinu. Zberame nazrazanu bielkovinu. Po uvareni vyvar precedime a maso dame vychladnut. Nakrajame ho na male kocky a dame naspat do vyvaru.
- 2
Na panvici si na masle osmazime do sklovita cibulku a pridame na male kocky nakrajane kvasaky. Z nich sme predtym odstranili duzinu. zmiesame a pridame maly rajcinovy pretlak a olupany cely citron. Dusime asi 10 min.
- 3
Vsetko pridame do vyvaru a varime 20 min na miernom ohni. Pridame kapary, na hrubo nasekane olivy, sunku na kocky a parok. Po dovareni odstavime a este pol hodinu nechame zakryty hrniec. Podavame horuce s kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
matka tam prezila cely zivot skoro a sestra je tam dodnes, ale nepamatam sa, ze by rusi varili z ciernych oliv a to uz vobec nie v polievkach... solanku sme mali casto a tiez tam parky podla mna nemaju co robit, v rusku a na ukrajine nie su tieto suroviny na varenie doteraz uplne zauzivane... ale mozno je to nejaky moderny recept... ale isto to nie je klasika