Výborná orechová torta

drobeceva - fotkadrobeceva, 31. mája 2014
Výborná orechová torta
Foto: drobeceva

Túto tortičku zbožňujeme všetci, receptík mi dala pani, ktorá tieto tortičky pečie. Ešte sa jej nevyrovnám, ale chutí .

Suroviny

8 ks
8 pol.lyžíc
1/2 bal.
1 pol.lyžica
8 dkg




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme na tuhú penu s 8 lyžicami kryštal.cukru. Pomaly pridáme po jednom žĺtky. Do vyšľahaného postupne pridávame orechy, pomrvené keksy marína a 1 pol .lyž. polohrubej múky.

  2. 2

    Hmotu vylejeme buď na veľký plech alebo do tortovej formy. Po upečení necháme vychladnúť cesto a pripravíme si krém. Ja robím nad parou - vajcia 3 ks, 3-4 lyž. kryšt. cukru, kakao, čokoláda. Maslo vymiešam a pridávam vychladnutú masu.

  3. 3

    Pečieme na 180 stup. takých 15-20 min.

Diskusia k receptu

denyany
To som ešte nepočula, do cesta pridávať keksy. Ostanú tam potom ako chrumkavé kúsky? Je to zaujímavé a keďže ma čaká kopa pečenia na rôzne rodinné udalosti, vyskúšam aj tvoj recept s Marínou.
drobeceva
treba vyskúšať, isto bude chutiť. Keksy treba tĺčkom rozbiť, je to jemné, pekne sa to s orechami premieša. Do cesta ide iba lyžica múky
eviana
@drobeceva , tak toto vyzerá zaujímavo... som fakt zvedavá ako funguje tá kombinácia orechov s keksami... no veru to budem musieť niekedy vyskúšať... vďaka za recept, ukladám :)
valeri
marína kekse majú pre mňa veľmi zaujímavú a dobrú chuť, takže aj to cesto môže byť dobré. Ukladám si recept a najbližšie v júli vyskúšam.
ivav
Orechové milujem a robievam podobnú plnku - z vajec - uprednostňujem pred pudingovou, ale podľa mňa 3-4 lyž. cukru je málo.
Nad parou vymiešam 2 vajcia s 100-150 g cukru do zhustnutia. Keď hmota vychladne, vmiešam 250 g masla. Vydrží oveľa dlhšie než pudingová, neskysne. Táto hmota je základ, môže sa ochutiť podľa potreby /do horúcej vmiešam buď granulky kávy, čokoládu na varenie, citrónovú resp. pomarančovú šťavu, nutelu, vanil. cukor, kokosovú múčku, rum.../
ivav
A čo je hlavné, plnka sa nikdy nezrazí, lebo v nej nie je mlieko.
ocko
zajtra ju odskusam nakolko ma vnuk narodeniny a potom dam vediet ako chutila uz sa tesim a inac receptik sa mi paci preto som si ho dovolila prevziat a odskusat vyzera velmi lakavo :)
ocko
tak dnes mozem konstatovat ze torta je velmi dobra ja som robila z 1/2davky jednu mensiu poschodovu do ktorej som dala kavu velku kakaovu akorat som ju piekla o 5min.dlhsie a plnku som mala varech maslovu ale z vodou a tiez je dobra nasla som na vareche od Ancicka vsetko sa ziedlo bolo nas 13 ludi ,velmi pekne dakujem za receptiky,davam same:):):):):)
ocko
jasne ze som ju robila z 1a pol davky ospravedlnujem sa.
simonecka1234
tak mne sa vobec nepodarila..ale vobec... cesto mam ako pagac ma asi 3cm na vysku..uplne onicom :( som musela robit normalne cesto co viem a to dam medzi to :( skoda tesila som sa na nu
drobeceva
simonecka1234 - to mi je ľúto, neviem, kde nastala chyba...vyskúšaj ešte raz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia