Foto: drobeceva
Túto tortičku zbožňujeme všetci, receptík mi dala pani, ktorá tieto tortičky pečie. Ešte sa jej nevyrovnám, ale chutí .
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme na tuhú penu s 8 lyžicami kryštal.cukru. Pomaly pridáme po jednom žĺtky. Do vyšľahaného postupne pridávame orechy, pomrvené keksy marína a 1 pol .lyž. polohrubej múky.
- 2
Hmotu vylejeme buď na veľký plech alebo do tortovej formy. Po upečení necháme vychladnúť cesto a pripravíme si krém. Ja robím nad parou - vajcia 3 ks, 3-4 lyž. kryšt. cukru, kakao, čokoláda. Maslo vymiešam a pridávam vychladnutú masu.
- 3
Pečieme na 180 stup. takých 15-20 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nad parou vymiešam 2 vajcia s 100-150 g cukru do zhustnutia. Keď hmota vychladne, vmiešam 250 g masla. Vydrží oveľa dlhšie než pudingová, neskysne. Táto hmota je základ, môže sa ochutiť podľa potreby /do horúcej vmiešam buď granulky kávy, čokoládu na varenie, citrónovú resp. pomarančovú šťavu, nutelu, vanil. cukor, kokosovú múčku, rum.../
ocko-zvedavá som, ako bude chutiť