Zemiakové kroketky
Foto: monikachudovanova
Chutná príloha
60 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky si uvaríme v šupke do mäkka, ešte za tepla ich prelisujeme na kašu. Do vychladnutých zemiakov pridáme maslo, žĺtky, soľ, strúhanku a dôkladne premiešame.
- 2
Z cesta navlhčenými rukami formujeme guličky, ktoré namáčame v rozšľahaných vajciach a obalíme v strúhanke.
- 3
Pečieme ich do zlatista v oleji, opečené ich ukladáme na obrúsok (aby sme z nich odstránili prebytočný olej) Prajem dobrú chuť :) :)
Tiež zemiakové krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem veľmi pekne :)
Ja som ich včera skúšala po prvý krát len tak ako pochúťku či budú chutiť a veru chutiliiii :)
Áno áno aj o tom som už počula že namiesto guliek placky :)
Ďakujem
Ďakujem veľmi pekne :) ... Vážim si každý pekný koment :)
Tak snažila som sa ani som si nemyslela že to bude také dobré a také pekné :)
Každému chutí niečo iné :)
Pre vás môžu byť dobré len uvarené klasické zemiačky a mne ulahodia aj takto pripravené :)
Pekný večer :)
Ďakujem :)
Nerozčulujte sa :)
Nie každému všetko chutí :)
Ďakujeeeeem :)
Aj chutili veľmi dobre :)
@Monikachudovanova , mňa nerozčúli sto hlupákov, nie jedna cesnakova hlavička :-)
Som rada veľmi že som pomohla :) ale dávajte tú najjemnejšiu strúhanku to som zabudla napísať :)
Áno áno friteza je lepšia ja som trošku urobila klasicky ale nakoniec som dala do fritézy :) ale tiež skúsim tie placky vraj je to aj kus chutnejšie :)
A urobila si dobre:-) v jednoduchosti tkvie umenie.