Foto: andy54
Je to jednoduchý recept a ešte nepoznám nikoho, komu by nechutil. Hodí sa k mäsu, alebo samostatne.
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si zemiaky v šupke.
-
2
Ošúpeme ich a rozmačkáme.
-
3
Pridáme vajíčka, soľ a múku. Vymiesime cesto a vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na asi 0,75 - 1 cm hrubé. Nakrájame na štvorčeky, alebo iné tvary.
-
4
Vysmážame na horúcom oleji do zlatista z oboch strán.
-
5
Vyberieme a necháme odkvapkať olej.
-
6
Podávame teplé samotne, alebo k mäsu
Ďakujem, aj som si dobre zaspomínala. :o)
robievam to najmä v pondelok, kedy už tradične schválne urobím viac zemiakovej kaše. Potom je to za pol hodinku spravené.
" prekvapenie bolo ked som si pozrel tvoj profil :-) @ropa