Kandizovaný zázvor fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. septembra 2013

Pred dvoma tyzdnami som pridala recept na kolac, kde som pouzila kandizovany zazvor. Niektore varechacky sa pytali, kde ho kupit. Popozerala som sa po internete a nasla som tento recept na kandizovany zazvor. Az ked som vsetko nafotila a dokoncila zistila som, ze aj na Vareche je uz recept na kandizovany zazvor od @Takina http://varecha.pravda.sk/recepty/kandizovany-zazvor/35597-recept.html Moj recept je ale trochu iny, preto som sa rozhodla tiez ho pridat.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
1 šálka
1 šálka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na kandizovanie je najlepsi mlady zazvor s bledou tenkou supkou. Da sa ale pouzit aj starsi zazvor. Supka zo zazvora sa da dobre ocistit malou lyzickou.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ocisteny zazvor som nakrajala na platky hrube asi 2mm.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zazvor som zaliala vodou a povarila som ho 10 minut. Zvarenu vodu zo zazvoru som zliala do pohara. Zazvor som zaliala novou vodou a povarila som ho znova dalsich desat minut. Vodu z prevareneho zazvoru som opat vyliala.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vody ktoru som zliala z prevareneho zazvoru som pridala skoricu, aniz a klinceky. Vsetko som spolu povarila. Je z toho vyborny caj. Kto chce mat caj sladky, moze si ho prisladit medom.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dvakrat prevareny zazvor som zaliala salkou vody so salkou cukru. Zazvor som varila v tomto sirupe asi 20 minut. Je to hotove, ked sirup zhustne a je leskly. Kto ma teplomer na kandizovanie, tak teplota by mala dosiahnut 106C. Ale da sa to urobit celkom dobre aj bez tohoto teplomeru. Zazvor je dobre nechat aspon hodinu v sirupe v ktorom sa varil.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zazvor som zliala zo sirupu a nechala som ho presusit na sitku.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obsuseny zazvor som potom obalila jemnym krystalovym cukrom. Cukrom obaleny zazvor je dobre nechat volne na tanieri do druheho dna. Potom ho mozeme ulozit do skleneneho pohara.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zazvorovy sirup s malymi kuskami zazvoru som si tiez odlozila. Tento sirup je vyborne sladidlo do caju. Tiez ked ho primiesame do sody dostaneme chutny osviezujuci napoj.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem za recept, koláč so tázvorom ma upútal, avšak zázvor som nikde nekúpil. Urobím si svoj. krásny recept za *****.
ďakujem za rcp a tiež ho idem hneď urobiť. Mám rada všetko zázvorové,je to svieže a hlavne zdravé.