Foto: bambuch
Tento recept som si vymyslela narýchlo a mojim chutil .
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
5 ks |
|
4 KL (na zahustenie) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
3 strúčiky |
|
1 KL /podľa chuti/ |
|
1 KL klasik |
|
na vyprážanie |
|
300 g čerstvé (mrazené) |
|
2 KL |
|
500 gvarené v šupke |
|
1 ks na jemno nakrájaná |
|
3 KL alebo olej |
|
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku dôkladne vyumývame, nakrájame na rezne, jemne naklepeme.Pripravíme si pác ,zmiešaním všetkých ingrediencií , vložíme nakrájané rezne a necháme v chlade odpočívať cca pol hodinu.Takto odstáte a napacované rezne vysmážame na oleji.Hotové sa môžu poprípade posypať strúhaným syrom.
- 2
Uvarené a ošúpané zemiaky pretlačíme cez koliesko na zemiaky.Na masti speníme cibuľku až kým trošku nezhnedne.Pozor,aby sa nepripálila,Osmaženú cibuľu zmiešame so zemiakmi, podľa chuti osolíme.servírujeme úhľadné kopčeky .
- 3
Čerstvú alebo zamrazenú zelenú fazuľku si sparíme nad parou.Ešte telé trošku ochutíme vegetou a plátkami másla .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu