Panenka s pretlačenými zemiakmi a fazuľkou

bambuch - fotkabambuch, 21. novembra 2012
Panenka s pretlačenými zemiakmi a fazuľkou
Foto: bambuch

Tento recept som si vymyslela narýchlo a mojim chutil .

5
porcií
1 hod minút
príprava

Suroviny

500 g
5 ks
4 KL (na zahustenie)
1 KL
1 KL
1 KL
3 strúčiky
1 KL /podľa chuti/
1 KL klasik
 na vyprážanie
300 g čerstvé (mrazené)
2 KL
500 gvarené v šupke
1 ks na jemno nakrájaná
3 KL alebo olej




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku dôkladne vyumývame, nakrájame na rezne, jemne naklepeme.Pripravíme si pác ,zmiešaním všetkých ingrediencií , vložíme nakrájané rezne a necháme v chlade odpočívať cca pol hodinu.Takto odstáte a napacované rezne vysmážame na oleji.Hotové sa môžu poprípade posypať strúhaným syrom.

  2. 2

    Uvarené a ošúpané zemiaky pretlačíme cez koliesko na zemiaky.Na masti speníme cibuľku až kým trošku nezhnedne.Pozor,aby sa nepripálila,Osmaženú cibuľu zmiešame so zemiakmi, podľa chuti osolíme.servírujeme úhľadné kopčeky .

  3. 3

    Čerstvú alebo zamrazenú zelenú fazuľku si sparíme nad parou.Ešte telé trošku ochutíme vegetou a plátkami másla .

Diskusia k receptu

dandulka
poznám toto mäsko je to výborné, robievala som to, len mne sa ten pác odliepal z mäsa a pripekal. Tvoje vyzerá dobre.
jannahalka
Ahoj len taka rada tu fazulku si este mohla stocit do slaninky a opiect a panenku opiect v celku a tak nakrajat je stavnatejsia a chutnejsia zemiaky super robim ich tiez ale este aj s cerstvym petrzlenom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia