
Perkelt s hovädzinou zo suchej marinády
Aj Vám sa pre dvoch varí s takými ťažkosťami ako aj mne? No na druhej strane to...

Rajčinová ako od maminky :-)
Recept som objavila prvýkrát v časopise Katka špeciál - česká kuchyňa niekoľko rokov dozadu. Keďže nám...

El Gaucho steak
Silno korenený steak grilujeme cca 4 minúty z každej strany, nakrájame.

Hovädzie provianťáka Hrču
Žižkáreň na La Franconi sa v r. 1963÷66 stala dočasným domovom mňa a mne podobných, ...

Heart of Rump Steak
Tak toto je môj prvý steak doma pripravovaný, úplný laik, budem vďačná zo každú radu......

Guláš zahustený zeleninou
Tento guláš pripravujem keď chcem niečo inakšie, ale je vyborny.

Plnená paprika trojmäsová, sťa letná lahôdka
Patrím k vybranej elite „slabších jedincov“ so „šteklivým žalúdkom“. Sú niektoré jedlá, ktoré mi pri...

Ryžové lasagne
Ryžové lasagne sú lahodné a výdatné jedlo, ktoré spája chute lasagní s textúrou ryže.

Hovädzie s paradajkovou omáčkou a brusnicami
Túto omáčku máme moc radi. Je to veľmi jednoduché.

Luhačovický skřivan
Pokud nechcete dělat z mletého vždy jen sekanou, vyzkoušejte tuto variantu. ...

Mrkvovo-mäsový koláč
Inspiraciu na tento kolac som nasla na internete. V povodnom recepte bol upeceny jeden velky kolac....

Rolky z roštenky so zeleninou
Komerčný recept<br /> "Ulovte" prvú zeleninu, zrolujte ju do mäsovej pochúťky pečenej zaujímavým spôsobom a vychutnávajte si...

Zapekaný guláš
Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

Vývar Falošník
Táto polievka je málo lipidická a teda diétna, zároveň aj úsporná v zmysle energií. Pokiaľ...

Tortička zo stejku, zemiakov a panchetty
Mäso umyjeme, očistíme od mastných blán. Nakrájame 4 stejky, ktoré obalíme v rozdrvenom korení...

Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom
Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...

Loptičková polievka
Tentokrát nám Jozef Mak a Naďa Lazarová pripravili výdatnú zeleninovú polievku s mäsovými guľkami, ktorá zahreje,...

Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky... domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska...

Plnená butternut tekvica
Jeseň je čas tekvíc. Mnohí zvykneme variť s Hokkaido tekvicou, avšak Butternut tekvica má takú...

Rezeň na pekáči
Tento recept mám už 30 rokov a dala mi ho moja krsná mama v Hlohovci. Nepripravujem ho...

Plnená paprika s mäsovými džadkami
Papriky ešte sú, chuť neustáva, prečo aj v jeseni neokoštovať vône a dobroty leta?! Rcp...