
Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

Makové RAW guľôčky s brusnicami
Recept pre tých, ktorí sa chcú stravovať zdravo, bez pridaného cukru.

Bezlepkové ravioly
Cesto: Vajíčka a olej rozmiešame v miske vidličkou a pomaly prisypeme Universal mix. Vareškou alebo rukou...

Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...

Nektarinkový koláčik
Chcela som piecť z višní, nakoľko som ich dala do mrazničky, nechcelo sa mi čakať,...

Cuketový quiche
U mna zacaka cuketova sezona. Na mojich potulkach po internete ma zaujal tento recept. Zaujala...

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.

Směs z kuřecích jater a prsou se sladkou chilli
Tuhle směs bych mohl nazvat " pan ma rad ". Máme ve Znojmě jednu asijskou restauraci...

Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše
Toto jedlo bolo u nás ako prvé na vianočnom stole. Jedli sme ich z misy, ...

Maxi toast
Je sobota ráno, vonku prší, všetci ešte spia, vrátane detí ktoré prišli na víkend,...

Kuracia roláda so zeleninovou plnkou
Tento recept je trocha mix, vybratý z viacerých receptov, kombinácia podľa vlastnej chuti. Nakoľko členovia rodiny boli...

Šalát z červenej kapusty
Očistenú červenú kapustu nakrájame na rezance, vložíme do sklenej misy, posolíme a necháme 20–30 minút...

Ovocná ryža
Včera som piekla džudo pre maminu kolegynu na oslavu:)... a zvýšila sa mi šťava z...

Zelerové karbonátky podľa Kuščika
Kuščik, to je po „vihodňarski“ troška a Troška, Zdeněk, je réžisér a dobrý! Nie...

Guľky z odpaľovaného cesta
Zákusok vyhľadávaný v cukrárňach alebo na svadbách. Pre náročných a tých, ktorí majú radi zákusky...

Kysnutý čokoládový koláč
Tento recept na koláč je úžasný. Trošku sa síce zababrete čokoládou keď ho budete pliesť, ...

Cuketový koláč s ovocnou a čokoládovou polevou
Jemný koláčik doplnený o obľúbené chute lesného ovocia, čokolády a maku.

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Cestoviny s hríbmi a kukuricou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám...

Cibuľové žemle
Ak máte chuť na nezvyčajné pečivo (podobné bagelom), skúste tieto žemle, sú chutné, jemné...

Liptovské lokše
Urobime si cesto ako na zemiakove placky (mozno trošičku hustejšie), Plech vymastime mastou a cesto rozotrieme ,...

Polievka z čerstvých rajčín s rokfortom
Táto polievočka je veľmi dobrá a veľmi rýchlo hotová ... recept som našla v akomsi...

Tekvicová/cuketová nátierka
Jednoduchá a chutná nátierka, vyskúšajte. Množstvo surovín závisí najmä od veľkosti tekvice/cukety, uvádzané sú...

Karfiolový šalát
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody. Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba...

Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...

Farebné makrónky bez potravinárskej farby
Bielky izbovej teploty som začala šľahať. Najskôr na pomalých otáčkach, potom postupne treba pridať na...

Slané rožky krútené
Takéto rožky sa u nás robia pre väčšiu spoločnosť, povedzme kedˇ sú prípravy pre svadbu, ale...

Medailónky na víne s borievkami
Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny...