Foto: zuzana78
Našla som tento recept niekde na internete,lebo som dostala na také niečo chuť...bol naozaj vynikajúci...
príprava
Suroviny
Suroviny: | |
6 ks |
|
1 dcl |
|
120 g |
|
180 g |
|
Plnka: | |
400 g |
|
400 g |
|
100 g mleté |
|
(trochu) alebo rum |
|
1 ks |
|
100 g |
|
200 g hoblované |
|
Postup
-
1
Pripravime si všetky suroviny.Zabudla som rum..
-
2
Vajcia si oddelíme a bielky si vyšlaháme s cukrom do tuha.
-
3
Po vyšlahaní pomaly pridávame žľtky rozmiešané s jednou lyžicou vody.Potom pomaly pridávame preosiatu múku a nakoniec olej.Do vymastenej formy ,ja som mala na to sprej,ale pre istotu som ešte dala na spodok papier,lebo som ho ešte neskúšala,ale netrebalo papier,ten sprej je mastný dosť....dáme zapiecť na 170,180 stupnov a na asi 30,35 min...do zlatohneda a necháme vychladnúť.
-
4
...a ukážka spreju...
-
5
Do vyšlahanej šlahačky pridáme mascarpone..
-
6
..pridáme cukor,mleté mandle a rum alebo amareto..
-
7
Vychladnutý korpus si rozrežeme na tri časti a naplníme krémom,trocha krému si necháme na zatretie torty.Boky a vrch posypeme hoblovanými mandľami a lubovolne ozdobujeme...
torta naplnena takymto kremom je velmi lahodna a chutna. Ja pouzivam obmeny mascarpone kremov casto na plnky hlavne pri kolacoch, ktore su s makom. Kombinacia fantastic.