Nie je to úplny original aj s Cointreau, ale hosťom, ktorí v lete obľubujú niečo studené a nie veľmi alkoholické ulahodíte.
porcia
príprava
Postup
-
1
V šejkri rýchlo pretrepeme Lemon Vodku, citrónovú šťavu, cukor a ríbezľovú šťavu spolu s ľadom.
- 2
Pohár ochladíme vodou a ľadom, ktorú po čase vylejeme. Do takto ochladeného pohára precedíme nápoj zo šejkra cez kovové sitko.
- 3
Nad nápojom stlačíme pomarančovú kôru (dôkladne umytú) tak, aby z nej vystrekli éterické oleje, pričom ich necháme prejsť cez horiacu zapálku, čo nápoj prekvapivo silne rozvonia citrusovou vôňou. To, že sme to urobili správne signalizujú malé olejnaté očká na povrchu nápoja. Ozdobíme použitou kôrou alebo rezom citrónu a podávame hneď a bez slamky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu