Torta k narodeninám moja prvá poschodová.

sonulienka - fotkasonulienka, 24. februára 2013

Piekla som pre syna tortu tak dávam pre inšpiráciu.

350 minút
príprava

Suroviny

Cesto :
22 ks
22 PL
1 1/2 ks
5 PL
6 PL
22 PL
Plnka:
5 ks
200 g
200 g
400 g
1250 g




Postup

  1. 1

    Cesto som robila podľa mojej mamky ktorá pekávala na svadby a to nasledovne: Oddelila som si žĺtka a bielky som šľahala úplne do tuha potom som si do snehu pridala toľko lyžíc cukru koľko som dala bielok a znovu šľahala taktiež do tuha.Keď boli bielka dobre vyšľahané pridávala som žĺtka a pomaličky ešte šľahačom zašľahala. Na koniec už len ručne som pridala tiež toľko lyžíc múky koľko bolo vajec a cukru. Do múky som pridala PDP a rozmiešala aby sa PDP nedostal k vajíčkovej hmoty inak by klesla. Do dvoch som pridala orechy a do dvoch kakao. Takto som si odpiekla všetky pláty.

  2. 2

    Plnku som robila tradičnú od Fialka49 tá je výborná a do základu som pridala čokoládu a orechy. Plnila som do tmavého cesta orechovú plnku a do orechového čokoládovú. Potiahla som marcipánom. Takúto poschodovú tortu som piekla prvý krát tak mi musíte prepáčiť nedostatky. Ale chcela som skúsiť pre syna na "40" . Nefotila som postup toho je tu už dosť.

    Torta k narodeninám moja prvá poschodová. - obrázok 2
  3. 3

    A ešte som robila slané kytice

    Torta k narodeninám moja prvá poschodová. - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšia.

    Torta k narodeninám moja prvá poschodová. - obrázok 4
  5. 5

    A muffíny s jeho foto od malička - to sme dávali pred každého hosťa na vrchu bola jedlá oblátka.

    Torta k narodeninám moja prvá poschodová. - obrázok 5
  6. 6

    A pre dcéru želé tortu má bezlepkovú dietu tak aby aj ona mohla.

    Torta k narodeninám moja prvá poschodová. - obrázok 6

Diskusia k receptu

ankabanka
nasa babicka tiez piekla na svatby tou istou technikou vsetky piskoty. hodnotna praca, ktoru tu ukazujete a hostia museli byt prekvapeni tolkou napaditostou.
medovnicek
Sonulienka si veľmi šikovná, torta v tvare lopty sa mi páči, ale tie kytice ma úplne dostali - klobúk dole, toto ja by som veru nedokázala urobiť a veľmi sa mi páči aj ten nápad s tými muffinkami
francuzska1
no sonulienka, skoro som odpadla od tolkej napaditosti a nadhery!!! skoda, ze som nebola pozvana na oslavu, urcite by som si pochutila he he;-))) supeeeeeeeer!!!!!!!!
evusik
@sonulienka ten nápad s mafinkami je perfektný, kde sa dajú také oplátky zohnať, respektíve dať urobiť, predpokladám, že to niekto na objednávku vyrába, poraď....
sonulienka
Ďakujem Vám všetkým - @fany1609 nie nie som kuchárka ale dievčence tu si všetci tykáme a toto ma vlastne dostalo ako som doma na dochodku do vtedy som na to veľmi nemala čas a aj sme sladkého mali dosť keď mamička pekávala.
valeri
@sonulienka , obdivujem Ťa, každý si našiel niečo, sladké, slané, bezlepkové ...... a tie mafiny, nemajú chybu. idno, že to bolo pečené s láskou, nedostatky som si nevšimla. Prosím Ťa, kde si si objednala tie jedlé oplátky ?. U nás bol jeden taký obchodík, ale zrušili ho.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Krásne, krásne, krásne.
sonulienka
@valeri viem len e mailovú adresu - jedleobrazky@jedleobrazky.sk
v sobotu mi to suseda odoslala a v utorok som ich už mala objednala som si štyri A4 a dali mi na výber ešte 1 - zadarmo.
Ale potom som zistila,že aj u nás v BB je taká predajňa najdi si na nete
cukrárske potreby a pomocky Banská Bystrica aj tam ich robia tak sa možeš informovať a ďakujem za komentík.
iva63
si veľmi šikovná-:) chválim...torta je parádna, tie slané kytice nádherné... nápad s fotomuffinami je originálny, to bolo škoda "zahryznúť"-:) želé tortička musela byť tiež veľmi chutná
sonulienka
@iva63 si zlatá ďakujem tie muffinky dostal každý hosť rozložili sme to po stoloch páčilo sa im to.Bolo to také nové niekto sa bál aj jesť či je to jedlé nevedeli.
akeber
nemám slov ....taká nádhera ...všetko torta , slané kytice a muffinky úžasné 1 *************
sonulienka
Ďakujem robila som to pre syna tak som sa snažila aj keď to celkom tak nedopadlo.
tkatka
@sonulienka od tortu po tortu všetky nádherné :))) Blahoželám tvojmu synovi k narodeninám a prajem všetko najlepšie :))) A tebe prajem aby sa ti všetky tortičky podarili :)))
sonulienka
Katka tak toto je pre mňa veliká pocta práve od Teba ale k Tvojim ručičkám a tortičkám sa to nedá ani porovnať.
Srdečná vďaka za komentík.
evanaaa
@sonulienka , ja už len tak skromne dodávam, že som oči očila na všetky tie výtvory od teba, a tú trpezlivosť, ktorú si pri tom mala iste a ktorá mne chýba. Nikdy som nič také " nestvorila " a ani sa toho nedožijem, možno, ak by som bola mladšia,teraz mám problém vymýšľať pre návštevy, aj keď sa u mňa dobre cítia. Zahanbila by si aj odborníka na niečo také.
sonulienka
@evanaaa veľmi pekne ďakujem za komentík ale myslím si, že by si to hravo zvládla ja som si to tiež myslela a obdivovala som keď som niečo také videla len treba odvahu a pustiť sa do toho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia