Slané koláčiky z lístkového cesta plnené klobáskou fotorecept

Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 18. decembra 2015
Slané koláčiky z lístkového cesta plnené klobáskou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
200 g
10 g
2 ks
50 g
5 g
5 g
2 g
50 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 6 mm. Pomocou kávovej lyžičky do cesta spravíme jamky. Drvené paradajky dáme do misky, vsypeme nastrúhaný eidam, osolíme a okoreníme, pridáme nakrájaný tymian a cesnak, všetko spolu zamiešame.


  2. 2

    Do jamôk v ceste vkladáme zmes z drvených paradajok a kolieska klobásy (hrúbka asi 5 mm).


  3. 3

    Vykrojíme kolieska, potrieme ich rozšľahanými žĺtkami, uložíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C.


Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia