Slané koláčiky z lístkového cesta plnené klobáskou fotorecept
Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 18. decembra 2015
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 18. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 6 mm. Pomocou kávovej lyžičky do cesta spravíme jamky. Drvené paradajky dáme do misky, vsypeme nastrúhaný eidam, osolíme a okoreníme, pridáme nakrájaný tymian a cesnak, všetko spolu zamiešame.
- 2
Do jamôk v ceste vkladáme zmes z drvených paradajok a kolieska klobásy (hrúbka asi 5 mm).
- 3
Vykrojíme kolieska, potrieme ich rozšľahanými žĺtkami, uložíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu