Kysnutý závin plnený pudingom

olinecka - fotkaolinecka, 10. apríla 2014
Kysnutý závin plnený pudingom
Foto: olinecka

Robim ho veľmi rada ,pri pečeni sa mi vracaju spomienky na detstvo,keď som netrpezlivo čakala kedy bude hotovy.

3 záviny
porcie
80 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 dcl
3 dcl
1 kocka
1 bal
1 ks
3 PL
podľa potreby
Plnka:
1,3 l
3 bal
6 - 7 PL
1
na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Muku preosejeme pridame cukor,soľ podľa chuti ,prašok do pečiva.Do vlažného mlieka dame PL cukru trocha soli a rozdrobime droždie,ktore nechame podkysnuť asi 5 -10 minut.Kvasok vylejeme do pripravenej muky pridame vajce ,olej.Všetko dobre vypracujeme v hlbšej mise.Cesto bude dobre urobene keď sa nelepi a robia sa bublinky.Vypracovane cesto trocha pomučime a zakryte dame kysnuť na teple miesto asi 1 hodinu.

  2. 2

    Z mlieka ,cukru a zlatych klasou urobime puding ,ktory nechame vychladnúť.Vykysnute cesto dame na pomučenu dosku a rozdelime na tri rovnake časti,ktore rozvaľkame natenko naplnime kremom zrolujeme .Môžeme plniť orechami ,lekvarom,tvarohom,rôzne.Plech vymastime a poukladame naň pripravene rožky,ktore potrieme rozšľahanym žltkom a olejom.Ruru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 35 minut do zlatova.

  3. 3

    Po upečeni ešte horúce potrieme zľahka olejom tak vydržia dlhšie mäkke.(Keď vydržia).

Diskusia k receptu

evelinaf6
mňam závin ,recept vyzerá jednoducho,vyskúšam ,akurát si v 2 napísala
že rožteky :) ,ale dajú sa aj tie, z toho cesta , že?
olinecka
evelinaf6 ja som použila len zdrobneninu slova rozteky ,ale neskušala som len zavin.
ebaka
chutí mi tvarohový závin,ale Tvoj pudingový mi zaplnil ústa slinkami :-))