Foto: olinecka
Robim ho veľmi rada ,pri pečeni sa mi vracaju spomienky na detstvo,keď som netrpezlivo čakala kedy bude hotovy.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 dcl |
|
3 dcl |
|
1 kocka |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
podľa potreby |
|
Plnka: | |
1,3 l |
|
3 bal |
|
6 - 7 PL |
|
1 |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Muku preosejeme pridame cukor,soľ podľa chuti ,prašok do pečiva.Do vlažného mlieka dame PL cukru trocha soli a rozdrobime droždie,ktore nechame podkysnuť asi 5 -10 minut.Kvasok vylejeme do pripravenej muky pridame vajce ,olej.Všetko dobre vypracujeme v hlbšej mise.Cesto bude dobre urobene keď sa nelepi a robia sa bublinky.Vypracovane cesto trocha pomučime a zakryte dame kysnuť na teple miesto asi 1 hodinu.
- 2
Z mlieka ,cukru a zlatych klasou urobime puding ,ktory nechame vychladnúť.Vykysnute cesto dame na pomučenu dosku a rozdelime na tri rovnake časti,ktore rozvaľkame natenko naplnime kremom zrolujeme .Môžeme plniť orechami ,lekvarom,tvarohom,rôzne.Plech vymastime a poukladame naň pripravene rožky,ktore potrieme rozšľahanym žltkom a olejom.Ruru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 35 minut do zlatova.
- 3
Po upečeni ešte horúce potrieme zľahka olejom tak vydržia dlhšie mäkke.(Keď vydržia).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
že rožteky :) ,ale dajú sa aj tie, z toho cesta , že?