Zaváraný mramorový zákusok

cesminaz - fotkacesminaz, 13. apríla 2013
Zaváraný mramorový zákusok
Foto: cesminaz

Ano,čítate správne "zaváraný" a doslovne to tak aj myslím.Tento fakt GENIALNY nápad som bola našla na nemeckej chefkoch stránke,vyskúšala ho a teraz vám ho s radosťou podávam daľej.Je to ideálne pre deti na internát,alebo blízkemu nabalit na dlhšiu cestu,alebo starším ludom,ale aj pre "nás"lebo priznajme sa,nie stále máme náladu vypekať...takže...

15-20 minút
príprava
35-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. 1

    V prvom rade si pripravíme flaše.Odporúčam rovné flaše,aby sa ten koláčik vedel potom ľahko vyšmyknúť.Táto dávka je na 4 pol litrové flaše,ale kedže ja som mala rovné len 7dcl flaše,tak som dala do nich.Takže si ich vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.

    Zaváraný mramorový zákusok - obrázok 1
  2. 2

    Teraz si dáme do misky cukor a maslo,vymiešame do penista.Ked to máme,tak po jednom striedavo pridávame raz vajce,raz múku zmiešanú s PDP,a nakoniec ešte tie 3PL mlieka.Cesto si rozdelíme na polovicu do dvoch misiek.Do jednej pridáme kakao zmiešané s mliekom a do druhého vlastne nič,ale ja som si dala strúhanú pomarančovú kôru a šťavu z jedného pomaranča,má to perfektnú chuť ;-) ale každý si dá do bieleho čo chce,je to na vás...

    Zaváraný mramorový zákusok - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dobre premiešame a lyžicou dávame do pripravených fliaš,raz jedno raz druhé,tak striedavo,až kým sa nám cesto neminie.Flaša do ktorej plníte má byť asi do poli,lebo to cesto ešte nakysne a aby sa tá flaša dala potom lahko zatvorit.

    Zaváraný mramorový zákusok - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené flaše poukladáme na pekáč a dáme piecť do rúry,ktorú sme si vopred rozohriali na 170C,na 35-40minut.Musíme skontrolovať ihlou.

    Zaváraný mramorový zákusok - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení vybereme z rúry a rýchlo ešte na horúce flaše zakrútime vrchnáky.Nakoniec dáme do suchého dunstu,čiže na niake miesto a zakrijeme dekou do druhého dňa.

    Zaváraný mramorový zákusok - obrázok 5
  6. 6

    Takto zavarený mramorový zákusok nám vydrží až 5-6mesiacov vo flaši ako čerstvý... Nech vám recept dobre slúži a dobru chut ;-))

    Zaváraný mramorový zákusok - obrázok 6
  7. 7

    ...tu vkladám jednu fotku,na ktorej je jedna z mnohých možných fliaš na zaváranie koláča....

    Zaváraný mramorový zákusok - obrázok 7
  8. 8

    ....alebo dalšia možná variácia...z týchto fliaš sa vám koláčik určite bez problémov vyšmykne ;-DD

    Zaváraný mramorový zákusok - obrázok 8

Diskusia k receptu

radost
to je teda prekvapenie!!!že koláčové zaváranie...skúsim..musím...:-)))
francuzska1
ja odpadnem, tak toto som ešte nepočula... toto si musím uložiť a vyskúšať... srdečná vďaka za posunutie receptu!!! čo lǔdia nevymyslia...
martamm
To je ale nápad, skúšala som všeličo, ale zavárať koláč, to je dosť zvláštne. Skúsim pre zaujmavosť z jednej dávky, som zvedavá, či sa nepokazí. Ja zvyknem skôr mraziť, keď mi zostanú koláčiky.
vegetariankajana
jeden by si myslel, že už len tak hocičo ho neprekvapí...o takomto som ešte ale naozaj nepočula, výborné, ukladám...
lulula
a potom sa ľahko vyklopí z toho pohára???
daguska
Tak ma podrz, take daco keby som bola vedela za nasich studentskych cias...to by som bola hviezda! Ale vazne-super napad.
cesminaz
Dakujem vam vsetkym velmi pekne za mile komentare :-) @lulula prave zato som pisala,aby sme pouzili rovne pohare,nie diake vykrutkane...ono sa to po upeceni a vychladnuti aj trocha stiahne-to cesto.Ked tu flasu otocis,ma sa kolacik vysmyknut ;-DD
sisuk
to je dobrý nápad!!! Skúsim vysypať pohár kokosom miesto strúhanky
nika60
Tak to som ešte nepočula, ale nápad výborný gratulujem....
cesminaz
@stacy77777 na ovocne by som si netrufla...taketo zavaranie ide vraj len so suchymi cestami,ako napr.mramorovy,citronovy,niaka ochutena bublanina atd.vlastne taketo typy cesta,ale bez plnky.Ale mandle,susene ovocie atd,take ludne mozes dat.Ale inac aj ja sa chystam zo zvedavosti vyskusat takto zavarit moju makovu bublaninu s ovocim...tak sa uvidi...
stacy77777
díky, skúsim šupnúť dajaké kompótové ovocie, ríbezle alebo čučoriedky, uvidím,čo to urobí, toto je fakt taká novinka, ktorá láka....:-)))
sovka62
Kukám jak puk, ak sa môžem vyjadriť takto nespisovne, ale výstižne. Nemôžem sa vynadívať na ten nápad za milión. Určite vyskúšam, aj keď, ako sa poznám, mne niekoľko mesiacov nevydrží :)))))))))))))))
tetrisss
To je naozaj zaujimave, perfektne, to musim urcite vyskusat.
babidka
Pre mna uplna novinka ! Skoda , ze som to nevedela uz aj skor . Urcite vyskusam - bude to vyborne napr. na vylety , dlhsie cestovanie autom , na dovolenku . Myslim , ze dokonca mam viacej takych mensich flias do ktorych by sa to dalo urobit .Potesila si ma :-))))))
slavka11
1000 bodov ukladam a vyskusam. V podstate sa to da pouzuit na akekolvek recepty typu mufiny, babovky .... To je super napad aspon ked pride na psa mraz a na nas mlsna nemusim hned piect staci otvorit pohar nakrajat a papat. S U P E R
janara
waw, paráda, vyskúšam na dovolenku, vďaka, ukladám do KK
tatranka
No to nemá chybu.Už sme tu zavárali všeličo,ale koláčik ešte nie ! Páči sa mi tvoj recept a ukladám si ho a zanedlho určite aj vyskúšam.Určite bude mať použitie.
Len by ma zaujímalo,ako sa z pohára vyberie?Odlepí sa sám a vypadne po otvorení?Prosím,odpovedz mi! Ďakujem.
damisa
tak toto by ma nenapadlo, určite vyskúšam, dobré pre nečakané návštevy.
aroooo
nápad za milión, ukladám, možno sa zíde
janger
Co vsetko ludia nevymyslia? To by mi teda nenapadlo :-))). Ja uskladnujem v mraznicke. A tiez by som sa trosku bala toho vyklopenia z pohara. Ale verim, ze to ide dobre.
manya
toto ma teda dostalo, idem vyskúšať.
pacik
Jeden by si myslel, že je už všetko vymyslené a tu aký nápad. Si skvelá, že si to tu pridala :-)
cesminaz
Velmi pekne vam vsetkym dakujem za nahliadnutie mojho "receptu"a dakujem vam za mile komentare.Som velmi rada,ze vas to zaujalo,je to naozaj velmi skvela vec ;-D @janger neboj sa toho vyklopenia,ak pouzijes spravne flase,tak sa ti to pekne vcelosti vysupne ;-)) Mozes aj male,aj velke flase,hlavne nech su rovne aj pri hrdle.Skusam dnes uz odkedy pridat sem fotky flias co su presne nato,ale dnes asi "preskakuje" mojmu serveru!!!-no nic,pridam ked budem vediet :-)
hubata
No čo keď sa neodlepí, pridáme ovocie, polejeme čokoládou a ozdobíme šľahačkou. Jesť sa bude lyžičkou a nech si vo vlaku ľudia oči vyočia..... Fantastický nápad, to som ešte nepočula že "zaváraný koláčik".
cesminaz
@hubata :-)))))) mas uplnu pravdu,inac ja som uz videla co vravis-napriklad ked si to beres na piknik alebo do prace na desiatu,doma si to rano otvoris,das cokoladu alebo zalejes trocha pudingom....a mas
;-DD
1x martau
jerica
@cesminaz doobeda som to preposielala priateľkám, majú študentky čo študujú v Brne, pritom si samé varia, tvoj recept im určite príde vhod.KK:-)
hannah22
pridávam aj ja svoj obdiv , čo všetko človek nevymyslí..... dík za túto skvelú vychytávku, teším sa leto ked to len vytiahnem z špajze, pridám ovocie a šlahačku a máme hotovo....ukladám a tešííím sa .... :))
anomis
Jedinečné!!! Ukladám... Ak by bola aprílová súťaž na tému "Netradičné pečenie", tak si jednoznačný víťaz ;o)
alexdidi
Tak toto priam volá po vyskúšaní, vynikajúco to vyzerá.
palokuchki
Je to vyborny napad, velmi pekne si to popisala. Ja som uz taketo pecenie videla tu. Moja priatelka australanka si takto pekava ich tradicny vianocny hrozienkovy kolac. Raz ked som bola u nej na navsteve ma takymto kolacom ponukla.
medovnicek
neskutočné čo všetko ľudia dokážu vymyslieť, ozaj je to veľmi originálny recept, ešte som sa s niečím podobným nikdy nestretla
soncya
úžasné! vynikajúci nápad. len trochu nebezpečný, vysvetlím, zjednoduší sa nočné "vyžieranie". :)
kašlem na figúru! ukladám. :o)
cesminaz
Dakujem vam vsetkym velmi pekne za vase mile komentare :-) @jerica studentkam sa taketo urcite zide @anomis :-) dakujem mile od teba @soncya :-))) no ano,ale s tymto "nebezpecenstvom" sa musime odteraz naucit zit... :-)))
brok
DAKUJEM AJ ZA PRIMA NAPAD.MOZEM UROBIT A ZOBRAT RODICOM V MALYCH POHAROCH.KED BUDE CHUT OTVORIA A JE NAPECENE MOOOOOC :-))))))) DAKUJEM
cesminaz
@tatranka prepac,neodpovedala som ti,z pohara ich vyberies tak ze ho otocis,trosko poklepkas,nech sa tam dostane trocha vzduch a je vonku ;-) @babidka ano je to skvele na dlhsie cesty,ci na dovolenky @brok ...presne to je ta vyhoda v tomto a je to super,ze takto mozme svojim uz starsim rodicom,alebo blizkym urobit radost,alebo im usetrit pracu-namahu... ;-DD
slavka11
prave sa mi pecu v rure. Som zvedava ako to dopadne. Desim sa najma toho zatvarania. lebo nemam sroubovacie pohare ale s vieckami co sa stlacaju a nemam doma chlopa a posledne 2 roky co som pouzivala tieto typy vrchnakov velmi zle drzali aj ked boli novo kupene alebo aj starsie. Drzte palce
cesminaz
@slavka11 no dufam a drzim palce,aby sa ti to podarilo aj s takymi vrchnakmi.No lepsie su pravdaze tie zakrucacie,lebo to treba rychlo za horuca zatvorit.A pravdaze aj treba dbat na to,aby boli riadne zakrutene tie vrchnaky,nech nedostane vzduch.Treba obcas potom kontrolovat tie pohare v spajzi :-) pre istotu...Nech sa ti podaria ;-D
marti89
Piekla som pred asi 8 rokmi a tento týždeň som našla jeden pohár na chalupe v špajzi a aj po tak dlhom čase bol koláč ako čerstvý.Vyborny recept
zolik
@cesminaz (12.7.2021 22:33)
Aj ja som udivene citala koment od @marti89.
Tvoje recepty maju zaruku 8 rokov! Neuveritelne.
Mne tento recept pred rokmi unikol. Teraz som si ho ulozila. Pride mi velmi prakticky. Aj to uvadzas v uvode.

cesminaz
@zolik (12.7.2021 23:07)

:-))) si to dobre vystihla, som sa zasmiala :-) Máš pravdu, je to praktický recept.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha