
Bravčové mäso v majonéze
Mäso osolíme a ľahko naklepeme. Plátky potrieme marinádou, ktorú spravíme tak, že zmiešame majonézu...

Zajac na paprike s cestovinou
Moje deti takto pripraveného zajka milujú a ja s manželom tiež.

Cesto na pizzu + paradajkové sugo
Tipy triky - cesto by malo kysnúť v chladničke, najlepšie 12 hodín - pizzu pečieme pri najvyššej možnej...

Tarte tatin
Keďže mám na starosti dvoch "puberťákov" (vnučku a vnuka), ktorí by pomaly zjedli aj...

Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...

Vegetariánsky boršč
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajky prelejeme vriacou vodou, necháme 1 minútu pôsobiť,...

Domáca mletá červená paprika
Tento rok bola hojná úroda papriky. Papriku som oberala keď sa začala červenať. Navliekala som ju...

Cuketový džem s citrónom a zázvorom
Doma sa mi nahromadila cuketa a keď už som nevedela, čo s ňou, natrafila som...

Mešťanská mačanka zos šmetanku
Už dávno som si nepochutnal na tejto originálnej „vichodňarskej“ delikatese. Podobne, ako s guľášmi a...

Barania polievka
Keď Vám tečú slinky, na kus baraninky. U nás doma veľmi obľúbená polievka. Najlepšia je...

Pečená brokolica
Brokolicu umyjeme pod tečúcou vodou a vysušíme. Rozrobíme na ružičky. Hlúby odložíme a môžeme použiť...

Doma rýchlo údená ryba
Dnes som vyskúšala takúto špecialitku:) Nemala som však lososa, ako bolo v origináli - tak som...

Rezeň s v o k r a
Jedná sa vlastne o klasický , praženicou plnený rezeň , ale pretože sa v nedeľu...

Nutellová torta
Rozdelila som si bielky a zltky. Do misky k zltkom som pridala cukor, roztopene maslo,...

Kváskový pšenično-špaldový chlieb
Momentálne u nás najobľúbenejší chlebík. Čo sa týka pomeru ingrediencií, tak tá špalda ma trochu...

Trdelník z domácej pekárničky (fotopostup)
Recept som našla na stránke NoSalty , vyskúšala a musím povedať že je to mňaaaam...

Kuracie kúsky v jogurtovo-cesnakovom cestíčku
Tento recept by som mohla nazvať aj kuracie kúsky lenivej ženy....

Najlepší domáci jogurt
Ak ste si kúpili kvalitné mlieko od farmára, môžete ho spolu s trochou živej kultúry premeniť na...

Vaječný koňak
Žĺtky s pr. cukrom vymiešame do peny ručným mixérom. Za stáleho miešania pridávame salko, ...

Morčací paprikáš
Často robievam paprikáš z kuraťa, lebo môj zať, vnuk a manžel ho majú veľmi radi....

Huspenina mojej mamky
V 90 DD, sa môže použiť v bielkovinový deň aj , ako obed a večeru...

Pudingový kolač hrnčekový
Vyskusala som, co spravi hrncekovy kolac, ak do neho nepojde ziaden olej a tu je...

Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....

Vichyssoise - francúzska pórová polievka (foterecept)
Recept je z knihy aj o francúzskej kuchyni a je svetová:-) Krk ale na to nedám,...

Polievočka z rukoly
Rukola si na tanieri najviac rozumie so slaninkou, vlašskými orechmi, so syrom s modrou plesňou...

Kysnutý trojfarebný koláč
Recept som dostala od známej, ktorá kváskuje. Na kváskovanie nemám dosť času, tak som...

Šľahačková roláda
Nadýchaná kakaová roláda so šľahačkou, pre mojich maškrtníkov je to 5 minútová záležitosť, preto ju...

Csabai kolbász - čabajská klobása
Po klobáskach sa ideme utlcť, najmä po tých pikantných madarského typu, a o čabajke ani...