Krehký jablkovo-tvarohový mrežovík fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 6. septembra 2016

Našla som výborný recept a hneď aj vyskúšala. Veľa som síce nefotila nejak som sa pozabudla, ale ak nepoznáte vyskúšajte oplatí sa.

10 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
200 g
250 g
2 ks
1 ks
1 ks
Tvarohová plnka:
250 g
250 g
200 g
2 ks
1,5 PL
Jablková plnka:
7 ks (alebo väčšie)
2 ks
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín si vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na jednu väčšiu a druhú menšiu časť. Plech si vymastíme a vysypeme múkou a väčšiu časť cesta vyformujeme na plech.

  2. 2

    Obidva tvarohy a smotana dobre vymiešame pridáme vanilkový a práškový cukor a znovu dobre premiešame.

  3. 3

    Jablká očistíme a narajbeme na väčších slzičkách, dáme do rajnice, pridáme škoricový a vanilkový cukor a dáme trochu povariť. Keď pustia šťavu, nasypeme puding a dobre miešame, až nám ostane hladká masa.

  4. 4

    Začneme dávať plnky na plech. Ja som začala najprv jablkovú a potom som dávala tvarohovú, takto vyplníme celý plech. Len tu mi napadlo fotiť. Plech má 32 x 42 cm.

    Krehký jablkovo-tvarohový mrežovík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom z menšej polovici cesta urobíme na koláč mriežku.

    Krehký jablkovo-tvarohový mrežovík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme piecť na 180 stupňov 35 - 40 minút.

    Krehký jablkovo-tvarohový mrežovík (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláčik upečený. Môžem zaručiť, kto má rád takéto koláčiky, že bude určite chutiť.

    Krehký jablkovo-tvarohový mrežovík (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Áno je krehký a @Evanaaa vieš, že som rozmýšľala že tú mriežku tam nedám keď budem na budúce piecť. Podľa mňa bude vyzerať aj tak dobre tie plnky tam úplne stačia a posypať práškovým cukrom. Síce aj tento som posypala ale málo manžel to nemusí....

Pridaj komentár k receptu: