Krehký jablkovo-tvarohový mrežovík fotorecept
Foto: sonulienka
Našla som výborný recept a hneď aj vyskúšala. Veľa som síce nefotila nejak som sa pozabudla, ale ak nepoznáte vyskúšajte oplatí sa.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1,5 PL |
|
Jablková plnka: | |
7 ks (alebo väčšie) |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Zo surovín si vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na jednu väčšiu a druhú menšiu časť. Plech si vymastíme a vysypeme múkou a väčšiu časť cesta vyformujeme na plech.
- 2
Obidva tvarohy a smotana dobre vymiešame pridáme vanilkový a práškový cukor a znovu dobre premiešame.
- 3
Jablká očistíme a narajbeme na väčších slzičkách, dáme do rajnice, pridáme škoricový a vanilkový cukor a dáme trochu povariť. Keď pustia šťavu, nasypeme puding a dobre miešame, až nám ostane hladká masa.
- 4
Začneme dávať plnky na plech. Ja som začala najprv jablkovú a potom som dávala tvarohovú, takto vyplníme celý plech. Len tu mi napadlo fotiť. Plech má 32 x 42 cm.
- 5
Potom z menšej polovici cesta urobíme na koláč mriežku.
- 6
Dáme piecť na 180 stupňov 35 - 40 minút.
- 7
Koláčik upečený. Môžem zaručiť, kto má rád takéto koláčiky, že bude určite chutiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Áno je podobný....