Nepečený čučoriedkový cheesecake
mesačník Varecha, 11. júna 2023

Foto: Shutterstock
porcií
príprava
Postup
-
1
Čučoriedky spolu s cukrom povaríme, počkáme, kým sa cukor rozpustí, občas premiešame. Rozmixujeme ponorným mixérom. Vo vode dohladka rozmiešame škrob, prilejeme k čučoriedkovej hmote a dve minúty povaríme. Odstavíme z ohňa.
- 2
Sušienky najemno rozmixujeme a zalejeme roztopeným maslom, premiešame. Formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom. Na dno formy utlačíme sušienkovú zmes.
- 3
Mascarpone so smotanou a s čerstvo strúhanou citrónovou kôrou šľaháme na nízkych otáčkach a po lyžiciach pridávame čučoriedkovú hmotu, šľaháme do hustého krému. Krém navrstvíme na sušienkovú zmes, povrch zarovnáme a cheesecake na noc odložíme do chladničky.
- 4
Pred podávaním vyberieme z chladničky, necháme trochu povoliť, opatrne zložíme tortovú obruč a cheesecake ozdobíme čučoriedkami.
Tiež Čučoriedkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu