Foto: labuska
Tento recept je moja vlastná mutácia klasickeho zemiakoveho šalátu,najradšej ho používam na obloženu misu pri roznych príležitostiach,oslavách
10
porcií
porcií
Suroviny
1,5kg varené v šupke |
|
5ks uvarené natvrdo |
|
1ks z konzervy extra jemný od bonduel |
|
6ks |
|
2ks |
|
1ks-velká,prípadne 2 male |
|
asi 1dcl sladkokyslý |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
očistene zemiaky pretlačíme cez sitko na zemiaky, taktiež vajíčka,pridáme hrášok,uhorky aj cibuľu krájam na jablkovom struhadle koli jemnosti v šaláte...
- 2
pridáme tatársku omáčku,uhorkovu vodu podľa potreby...aby nebol šalát tuhý ....
- 3
dochutíme soľou,korením a vegetou podľa chuti... dáme do chladničky odstáť a nbeskor tak o hodinku-dve možme začať s prípravou obloženej misy...misu si tak do trištvrte naplním šalátikom a ozdobujem podľa chuti a fantázie.. je fakt vynikajuca
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sovka62-šalátik samozrejme možeš spravit aj svojna misu... toto bola len inšpirácia- ja robievam takýto - ale čo kuchárka to recept na šalát. Tento som si sama prisposobila práve koli tým obloženým misám kedže na nej je potom kopec zeleniny aj salám tak šalátik tam dávam takýto jemný- zatial vždy každemu chutil