Foto: mariana33
Trochu prplačka, ale stojí to za tú námahu...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme pomleté mäso, krátko opražíme. Ďalej pridáme lúpané paradajky, nakrájanú cuketu, šampiňóny, feferónky, osolíme a okoreníme. Krátko podusíme.
-
2
Z masla, hl.múky a mlieka si pripravíme bešamel a to tak, že na masle opražíme múku a rozriedime mliekom.
-
3
Pláty lasagní si namočíme do teplej vody, lepšie sa s nimi pracuje.
-
4
Formu si vymastíme maslom, na dno formy dáme trochu bešamelu, na to pláty cesta a vrstvu mäsovej zmesi.
-
5
Na zmes dáme opäť bešamel.
-
6
Posypeme syrom.
-
7
Postup opakujeme....Na záver dáme na vrstvu mäsa pláty cesta, vylejeme zvyšok bešamelu, posypeme syrom a dáme navrch kúsky masla.
-
8
Dáme upiecť...cca 30min na 200°C. Takto to vyzerá po upečení:o)
Diskusia k receptu