Foto: klaura
Rukola si na tanieri najviac rozumie so slaninkou, vlašskými orechmi, so syrom s modrou plesňou alebo s lososom. My sme z nej dnes Zobraziť celý popisRukola si na tanieri najviac rozumie so slaninkou, vlašskými orechmi, so syrom s modrou plesňou alebo s lososom. My sme z nej dnes mali polievku. Jej príprava vám nezaberie veľa času a je veľmi dobrá.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rukolu si dôkladne umyjeme.
-
2
Na olivovom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku.
-
3
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a lisovaný cesnak. Spolu porestujeme.
-
4
Zalejeme zeleninovým vývarom, uvaríme zemiaky do mäkka. Podľa chuti dosolíme a okoreníme ml.č.korením.
-
5
Pridáme rukolu a povaríme 2 minúty.
-
6
Potom polievku dobre rozmixujeme ponorným mixérom a rozdelíme do tanierov. Posypeme syrom s modrou plesňou a opraženým chlebíkom (krutónkami) .
-
7
No, a aby bol zelený štvrtok kompletný, mali sme k obedu aj špenát. ... :)))
ďakujem za komantáre ...