Zemiakové placky bez múky fotorecept

shukvacik - fotkashukvacik, 15. októbra 2016
Zemiakové placky bez múky (fotorecept)
Foto: shukvacik

Dnes sme dostali chuť na zemiakové placky, pripravoval som ich ako väčšinou či už s ingredienciami či množstvom až na jednú vec, nepridal Zobraziť celý popisDnes sme dostali chuť na zemiakové placky, pripravoval som ich ako väčšinou či už s ingredienciami či množstvom až na jednú vec, nepridal som ani deko múky ani cesnak . Boli naozaj vynikajúce a doslova zemiakové!

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks
1 ks
2 ČL
 štipka
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nastrúhame - kľudne na strednom strúhadle + cibuľu (vodu zo zemiakov som lyžicou odstránil). Pridáme vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, majoránku a dobre vymiešame. (nepridával som schválne cesnak) placky boli ľahké a tak isto chutné v skratke "negrgalo" sa mi ešte na druhý deň ráno cesnakom :-)

    Zemiakové placky bez múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na lyžičke oleja placky vyprážame (ja som požil TEFAL panvicu) a naozaj neboli vôbec mastne.

    Zemiakové placky bez múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové placky sa podávali ako hlavné jedlo, deti jedli placky s tatárskou omáčkou a kečupom, polovička s kyslým mliekom a ja som si spravil z bravčovej panenky takú rýchlu pikantnú zmes. Prajem Vám dobrú chuť :-)

    Zemiakové placky bez múky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
Verim ti,ze su dobre,robievam aj ja bez muky.Niekedy pridavam trochu zem.skrobu a polovicku potrien a polovicku zase na jemno postruham .Vdaka za pripomenutie.
boxik
Na 1kg zemiakov 4 vajcia svedčí o tom že nejde o zemiakové placky ,ale o vaječnú omeletu zo zemiakmi.
2x alda a kimlo
shukvacik
@Boxik (16.10.2016 10:42)

Nemyslím že sme jedli vaječnu omeletu, robil som ich už aj s dvoma vajcami, no takto mi sadli najviac či už konzistenciou alebo chuťou. Keby som chcek omeletu nedávam zemiaky ;-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Do zemiakových placiek dávam ovsené vločky namiesto múky, ale bez cesnaku to nie je podľa mňa ono. Tomuto tvojmu receptu by som dala skôr názov zemiakové lievance.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia