Foto: shukvacik
Dnes sme dostali chuť na zemiakové placky, pripravoval som ich ako väčšinou či už s ingredienciami či množstvom až na jednú vec, nepridal Zobraziť celý popisDnes sme dostali chuť na zemiakové placky, pripravoval som ich ako väčšinou či už s ingredienciami či množstvom až na jednú vec, nepridal som ani deko múky ani cesnak . Boli naozaj vynikajúce a doslova zemiakové!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nastrúhame - kľudne na strednom strúhadle + cibuľu (vodu zo zemiakov som lyžicou odstránil). Pridáme vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, majoránku a dobre vymiešame. (nepridával som schválne cesnak) placky boli ľahké a tak isto chutné v skratke "negrgalo" sa mi ešte na druhý deň ráno cesnakom :-)
-
2
Na lyžičke oleja placky vyprážame (ja som požil TEFAL panvicu) a naozaj neboli vôbec mastne.
-
3
Hotové placky sa podávali ako hlavné jedlo, deti jedli placky s tatárskou omáčkou a kečupom, polovička s kyslým mliekom a ja som si spravil z bravčovej panenky takú rýchlu pikantnú zmes. Prajem Vám dobrú chuť :-)
potom nemusis ani vajce davat, alebo staci jedno
Nemyslím že sme jedli vaječnu omeletu, robil som ich už aj s dvoma vajcami, no takto mi sadli najviac či už konzistenciou alebo chuťou. Keby som chcek omeletu nedávam zemiaky ;-)
varecha.pravda.sk/recepty/korejske-zemiakove-placky-/3756...