Torta di mele (jablkový koláč)

vladimirkaplan - fotkavladimirkaplan, 17. novembra 2013

Tento recept mi priniesla moja manzelka z Talianska, kde bola na brigade. Je to najchutnejsi a najjednoduchsi kolac, aky som kedy jedol. Kto ma Zobraziť celý popisTento recept mi priniesla moja manzelka z Talianska, kde bola na brigade. Je to najchutnejsi a najjednoduchsi kolac, aky som kedy jedol. Kto ma rad sladke ranajky, je to idealny ranajkovy pokrm. My si ho robievame aj dvakrat do tyzdna. Skuste, nebudete lutovat :-)))

8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

150 g
150 g
2 ks
150 g
1 ks
2 ks
4 - 5 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Cele vajicka vyslahame s praskovym a vanilinovym cukrom, prilejeme roztopene maslo a opat dobre premiesame, postupne prisypavame muku zmiesanu s praskom do peciva a stipkou soli. Po vymiesani cesta pridame citronovu koru z polovice citrona, kto ma rad vyraznejsiu chut, moze dat z celeho. Cesto nechame stat v nadobe v ktorej sme ho miesali a olupeme si jablka. Ja v tomto okamihu zapinam ruru na 160°C .

  2. 2

    Olupeme si jablka a narezeme na kocky, zhruba 2x2 cm.

    Torta di mele (jablkový koláč) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrajane jablka vmiesame lyzicou, alebo varechou do pripraveneho cesta.

    Torta di mele (jablkový koláč) - obrázok 3
  4. 4

    Vystihneme si papier na pecenie a vystelieme nim formu v ktorej to budeme piect. Ja to peciem v tortovej forme, ale mozete to piect v comkolvek.

    Torta di mele (jablkový koláč) - obrázok 4
  5. 5

    Celu masu vylejeme do vystlanej formy a dame do rury piect na 160°C/45minut. Po dopeceni nechame vychladnut, potom kolac posypeme praskovym cukrom a podavame. Prajem vam prijemny zazitok vasich chutovych poharikov :-))

    Torta di mele (jablkový koláč) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
šikovný, šťavnatý koláčik, také máme radi
micanela
presne pre mna - nemam rada sladkosti /a slahackove torty uplne neznasam/ ale toto vyzera prudko jedlo
brambora
trochu vela cukru na moj vkus ale inak moze byt vyborny. ukladam a niekedy upeciem...
babkamt
Dnes poobede som bola na Vareche , čítala som tvoj recept. Povedala som si , že ho vyskúšam. Môžem potvrdiť, že je koláč šťavnatý,chutný.Už sme ho s mužom skoro zjedli.Len som pridala k tvojim ingredienciám škoricu a nasekala som za hrsť orechov.Chcela som ho poliať čokoládou , no tak krásne voňal , že som nemohla vydržať :-)
1x radost
stacy77777
jabĺčkových koláčov nie je nikdy dosť,uložím si, díky za recept,určite vyskúšam
eviana
Koláčik či torta vyzerá krásne a naozaj jednoducho na prípravu. Ukladám a veľmi rada niekedy vyskúšam, vďaka za inšpiráciu jablkovú :) 5*
vladimirkaplan
Skusal som to aj ja so skoricou, ale ta vyrazna chut skorice mi tam troska vadila, ale kazdy mame ine chute. Som rad, ze kolacik chutil :-)
maminastatinom
Tak toto je ina dobrota :-) Mnam, mala som tusak ze to bude dobre, tak som nerobila v tortovej forme, ale rovno dve davky na normalnom plechu a len sa tak po nom zaprasilo :-)
1x radost
anikahl18
Výborný koláčik . Rýchly na prípravu take mame radi.Prvýkrát som upiekla z rebarborovou ( podusenou z cukrom a škoricou) a dnes z ananásom - kedže som nemala jablka . Tretí bude z jablkami a určite skoro...
prevu
Ahoj,az dnes som urobil tento kolac,moje pecenie sladkeho je omedzene ale tento kolac je fakt vyborny.Trocha som ho doladil podla seba-pridal som trocha skorice,kokosovej mucky a pridal som mimo kory z citrona aj citronovy cukor a este trocha sus.brusnic.
Je to vyborna, rychla varianta jablcneho kolaca,dakujem
bubaya
Ukladám do KK a budem piecť, vyzerá to veľmi dobre a super rýchle, plus veľká chvála od ostatných varecháčov. Ja bez škorice a so šľahačkou navrchu.
lubkabubka
Koláčik je fakt výborný, robila som s jablkami, jahodami a dnes s hruškami. Všetky chutili ohromne, aj kolegyne z práce ho chválili. Ďakujem za recept.
adinna
Tento koláč milujem. Robievam ho tak, že nakrájané jablká si postriekam šťavou z pol citróna, urobím cesto a potom do neho dávam tie citrónové jablká. Nejako neviem pracovať s kôrou z citróna, tak aspoň takto.
majkahvoznicano
Dobrý jablkový koláč. Odporúčam. Do jednej verzie som do cesta pridala 2 lyžice nemletého maku a nastrúhala banán. Tiež výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia