
Domáca mrazničková čokoláda
Nízkokalorická. Treba ju uchovávať v mrazničke, inak sa roztopí.

Jablkový koláč s kakaovou polevou
Vajcia rozdelíme na biely a žĺtky do dvoch misiek. Vo väčšej vyšľaháme žltky s kryštálovým cukrom,...

Šupky do hubky
Bagetu nakrájame na kolieska, plech potrieme olejom a bagetky krátko opečieme. Syr nakrájame na tenké kolieska, cherry...

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Čokoládová roláda s čučoriedkami
Jemný korpus z pudingového prášku, tvarohová plnka, k tomu čučoriedky......

Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...

Lievance s tofu a avokádom
Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...

Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom
V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom...

Indonézska omeleta
Mrkvu nakrájame na tenké prúžky alebo na menšie kocky. Ošúpeme cibuľu a na jemno ju nakrájame....

Čokoládové cestoviny s vanilkovou omáčkou
Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 30 minút v chladničke odležať.

Syrové rezance
Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...

Rizoto à la Carbonara
Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú omáčku....

Bábovka s jabĺčkami a škoricou
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme vrchovatú PL škorice...

Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky, rajčiny, cibuľu, salámu pokrájame na malé kocky, ...

Ananásová salsa
Netradičná príloha k netradičným jedlám... U nás napríklad k ryži pilau s kuracími kúskami.

Lístkové motýliky s vajíčkovým šalátom
Vajíčkový šalát môžete podávať veľmi efektne v takýchto slaných chuťovkách z lístkového cesta.

Špargľovo–cuketové špagety
Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, ...

Pistáciová bábovka s citrónovou polevou
Jemná, vláčna a šťavnatá jogurtová bábovka s mletými pistáciami doladená sviežou citrónovou polevou. Tú musíte...

Guláš z hospody
V kastrole rozehřejeme sádlo, vhodíme na kousky nakrájené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a společně opékáme.

Zemiaková polievka s cuketkou a so špargľou
Zemiaková polievka bola odjakživa neodlúčiteľným sprievodcom nášho rodinného života už od mojej mladosti, detských i „šrácovských“...

Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

Radov burger s kuracími stripsami PRETO Radoma
Omáčka: Zmiešame kečup a horčicu v pomere 3:1. Pridáme oregano a majorán podľa chuti.

Bravčové roládky pečené na lyonských zemiakoch
Fantastický obed z jedného pekáča pre celú rodinu.

Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v...

Ragú s hroznom a mandľami
Keďže je čas kedy je na stoloch veľa hrozna, rozhodla som sa sem pridať jeden zaujímavý...