Indonézska omeleta
Foto: shanshi
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu nakrájame na tenké prúžky alebo na menšie kocky. Ošúpeme cibuľu a na jemno ju nakrájame. V miske rozmiešame vajcia a dochutíme ich pastou Sambal Oelek, koriandrom a soľou.
- 2
Rozpálime panvicu, pridáme arašidový olej a zeleninu za stáleho miešania opečieme. Pridáme vaječnú zmes a chvíľu jemne osmažíme. Omeletu opatrne otočíme a približne 4 minúty ju do chrumkava osmažíme z druhej strany.
- 3
Shan'shi Tip: Omeletu môžeme podávať s ryžou a šalátom. Pre milovníkov ostrej kuchyne je vhodné použiť korenie Sambal Oelek (zmiešaný so sójovou omáčkou v pomere 1:3).
Tiež omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu