Indonézska omeleta

shanshi - fotkaShan´shi, 4. októbra 2017. Komerčný recept.
Indonézska omeleta
Foto: shanshi
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL (čili pasta)
1 ČL
štipka
2 PL
50 g (nakrájané na tenké pásiky)
1 ks
0,5 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Mrkvu nakrájame na tenké prúžky alebo na menšie kocky. Ošúpeme cibuľu a na jemno ju nakrájame. V miske rozmiešame vajcia a dochutíme ich pastou Sambal Oelek, koriandrom a soľou.

  2. 2

    Rozpálime panvicu, pridáme arašidový olej a zeleninu za stáleho miešania opečieme. Pridáme vaječnú zmes a chvíľu jemne osmažíme. Omeletu opatrne otočíme a približne 4 minúty ju do chrumkava osmažíme z druhej strany.

  3. 3

    Shan'shi Tip: Omeletu môžeme podávať s ryžou a šalátom. Pre milovníkov ostrej kuchyne je vhodné použiť korenie Sambal Oelek (zmiešaný so sójovou omáčkou v pomere 1:3).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia