prazdny

Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky

Cestoviny

Pre mňa je dôležité, že moja "kuchyňa" chutí mojej rodinke :-)

prazdny

Farebné pečivo

Dezerty

Výborné pečivo ku kávičke.

prazdny

Ríbezľovo-orechové rezy

Koláče

Veľmi jednoduchý na prípravu. Dnes to bolo ala "čo chladnička dá" Trocha som pozmenila starý slovenský...

prazdny

Cesnakový dip z majonézy

Prílohy

Čerešničkou na torte každej grilovačky je chutný dip ku grilovanému mäsu, zelenine alebo pečeným zemiakom...

prazdny

Jemný tvarohový koláč bez lepku

Koláče

Vláčne mäkké cesto s tvarohovým krémom priláka celú vašu rodinu....

prazdny

Čokoládový banán plnený arašidovým maslom

Dezerty

Tento recept mám od mojej sestry a je vynikajúci

prazdny

Šalát à la dovolenka

Kuracie mäso

Za inšpiráciu ďakujem @Martinis, jeho šalátik som si upravila podľa toho, že niečo mi v...

prazdny

Brokolicová polievka

Bezmäsité jedlá

Dáme si zovrieť vodu, do vriacej vody pridáme na ružičky rozdelenú brokolicu a chvíľku varíme...

prazdny

Thajské curry so sezónnou zeleninou

Hlavné jedlá

Rýchle a chutné kokosové curry na thajský spôsob.

prazdny

Krídelká pod horčicovou zálievkou

Kuracie mäso

Pripravíme marinádu: celozrnnú horčicu zmiešame s vínom, olivovým olejom, medom a solamylom. Osolíme a...

prazdny

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...

prazdny

Vláčny žihľavovo-orechový koláčik s citrónovou polevou

Koláče

Zo žihľavy robím nielen čaj, ale varím rôzne jedlá a pečiem aj koláče....

prazdny

Minestrone

Hlavné jedlá

V hrnci si na oleji sprudka orestujeme rozmarín a slaninu . Ked začne slanina vonat pridáme...

prazdny

Celozrná tortiloidná sladká placka

Dezerty

Ťažko som vymýšlala názov tohto receptu, tortiloidná preto, lebo pôvodne som túto placku robila na...

prazdny

Sója v syrovom kabátiku

Bezmäsité jedlá

Tento receptík som vymyslela na začiatku môjho odlúčenia od mäsa. Skúsila som a chutil aj mne...

prazdny

Pommes dans le comté alias jabĺčka v župane

Koláče

Tento recept som zazrela v jednej relácii o varení a hneď som sa ho teda rozhodla...

prazdny

Tekvica s balzamikovou glazúrou

Bezmäsité jedlá

Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.

prazdny

Silvestrovský kávový punč

Nápoje

Do uvarenej kávy dáme cukor, korenie a pomarančovú kôru.

prazdny

International vegetables

Bezmäsité jedlá

Pôvodne som chcela uvariť len dačo jednoduché slovenské s dusenou zeleninou. a potom som začala...

prazdny

Mandľovo-jablkový koláč (Coca de poma amb panses)

Koláče

Jednoduchý koláč katalánskych babičiek.

prazdny

Prešovský prívarok

Bezmäsité jedlá

Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...

prazdny

Ovocné šeleneco

Dezerty

Je to veľmi rýchly recept a a dá sa využiť do jogurtov, palaciniek .....

prazdny

Bezlepkové zázvorníky

Dezerty

Tento recept máme od našej fanúšičky Anežky, ktorá sa zapojila do našej vianočnej súťaže. Bezlepkové, jemne štipľavé zázvorníčky sme vyskúšali a chutili naozaj skvelo....

prazdny

Cesnakové prsia

Hlavné jedlá

Niečo len tak narýchlo, pre hladošov :-)

prazdny

Lokše s čokoládovou omáčkou a marinovanou hruškou

Dezerty

Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku,...

prazdny

Bezlepkový slaný koláč so sušenými hubami a s mozzarellou

Bezmäsité jedlá

Nazbierali ste si na jeseň v lese huby, usušili ich a teraz rozmýšľate, ako ich zužitkovať? Máme pre vás dobrý tip. Skúste s nami upiecť voňavý slaný koláč, a to aj bez lepku....

prazdny

Camprat

Bezmäsité jedlá

Je to moravský recept, zemiakový, ľahúčko ho každý dokáže urobiť.

prazdny

Citrónovo ryžová torta

Torty

recept z knihy Recepty zo života

prazdny

Pečená lopatka a krk z daniela na koreňovej zelenine s červeným vínom

Hlavné jedlá

Dostal som sa trochu k divine, tak som skúšal a vyšlo.

prazdny

Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

Hovädzie mäso

Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...