Maková tortička s jahodovým krémom

Silvia Vargová
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 3. júna 2015
Maková tortička s jahodovým krémom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
150 g
2 ks
100 ml
150 ml
Plnka:
300 g
1 bal
120 g
120 g




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto postupne zmiešame. Pripravíme tekutejšiu zmes a vylejeme ju na plech. Pečieme pri teplote 170 °C. Po vychladnutí vykrojíme kruhy. Tortičky pozdĺžne prekrojíme.

  2. 2

    Medzitým jahody rozmixujeme s hotovým pudingom a dáme prevariť. Zmes necháme vychladnúť. Z masla a cukru vyšľaháme penu a postupne do nej pridávame zachladený krém.

  3. 3

    Zmesou natrieme polovicu kruhov a na ne položíme zvyšné polovice. Krémom potom ponatierame celé tortičky vrátane obvodu.

  4. 4

    Polevu pripravíme podľa návodu a vylejeme ju na tortičky. Dozdobíme mandľovými hoblinami alebo nasekanými orechmi a drobným ovocím.

Diskusia k receptu

viera1
@majka60 asi preto,že sú to jednoporciové tortičky.Odhadujem,že tá tortička má priemer 10-12cm.Mohla dať veľkosť plechu a rozmer kruhov.
1x viera1
evanaaa
Mak je mletý? Nerozumiem tomu krému - jahody rozmixujeme hotovým pudingom a dáme prevariť? To načo, ešte som nepočula aby sa preváral hotový puding, ako to teda je? Inak, chuťovo to je iste dobré aj pekné.
1x malusa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia