Maková tortička s jahodovým krémom
Silvia Vargová
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 3. júna 2015
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 3. júna 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na cesto postupne zmiešame. Pripravíme tekutejšiu zmes a vylejeme ju na plech. Pečieme pri teplote 170 °C. Po vychladnutí vykrojíme kruhy. Tortičky pozdĺžne prekrojíme.
- 2
Medzitým jahody rozmixujeme s hotovým pudingom a dáme prevariť. Zmes necháme vychladnúť. Z masla a cukru vyšľaháme penu a postupne do nej pridávame zachladený krém.
- 3
Zmesou natrieme polovicu kruhov a na ne položíme zvyšné polovice. Krémom potom ponatierame celé tortičky vrátane obvodu.
- 4
Polevu pripravíme podľa návodu a vylejeme ju na tortičky. Dozdobíme mandľovými hoblinami alebo nasekanými orechmi a drobným ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu