Maková tortička s jahodovým krémom

Silvia Vargová
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 3. júna 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Maková tortička s jahodovým krémomFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
150 g
2 ks
100 ml
150 ml
Plnka:
300 g
1 bal
120 g
120 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Suroviny na cesto postupne zmiešame. Pripravíme tekutejšiu zmes a vylejeme ju na plech. Pečieme pri teplote 170 °C. Po vychladnutí vykrojíme kruhy. Tortičky pozdĺžne prekrojíme.

  2. 2

    Medzitým jahody rozmixujeme s hotovým pudingom a dáme prevariť. Zmes necháme vychladnúť. Z masla a cukru vyšľaháme penu a postupne do nej pridávame zachladený krém.

  3. 3

    Zmesou natrieme polovicu kruhov a na ne položíme zvyšné polovice. Krémom potom ponatierame celé tortičky vrátane obvodu.

  4. 4

    Polevu pripravíme podľa návodu a vylejeme ju na tortičky. Dozdobíme mandľovými hoblinami alebo nasekanými orechmi a drobným ovocím.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist