Avokádová nátierka s krevetami
Foto: siuuu
Letná rýchlovka... ľahký obed či večera. Avokádovú nátierku máme radi, tentoraz som k nej pridala aj opečené krevety a spolu s opečeným chlebíkom to Zobraziť celý popisLetná rýchlovka... ľahký obed či večera. Avokádovú nátierku máme radi, tentoraz som k nej pridala aj opečené krevety a spolu s opečeným chlebíkom to bola u nás fajnová večera...
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/08/avokadova-natierka-s-krevetami.html
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks zrelé |
|
podľa chuti (mrazené predvarené) |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL (alebo limetová) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo čierne korenie) |
|
1 PL |
|
podľa chuti čerstvá (alebo petržlenová) |
|
Príloha: | |
(alebo bageta) |
|
Postup
-
1
Krevety vyberieme z mrazničky, zalejeme studenou vodou a necháme povoliť - trvá to tak 10-15 minút - samozrejme ak máte možnosť, môžete použiť čerstvé. Pokiaľ sa krevety rozmrazujú, pripravíme si nátierku z avokáda - vyberieme dužinu, vidličkou roztlačíme, pridáme citrusovú šťavu, prelisovaný cesnak (1 väčší strúčik), soľ a korenie podľa chuti, a dobre vymiešame.
- 2
Rozohrejeme panvicu, krevety scedíme a osušíme, na panvicu dáme olej, pridáme druhý dlaňou alebo nožom rozpučený strúčik cesnaku. Keď cesnak zavonia, pridáme krevety a z oboch strán ich rýchlo opečieme - neopekáme príliš dlho, zostanú gumové a tuhé, stačia im tak 3-4 minúty.
- 3
Nátierku podávame s krevetami, posypané posekanou čerstvou vňaťou a nasucho opečenými plátkami chleba alebo bagety, prípadne s chrumkavou čerstvou bagetou - každý podľa svojej chuti.
Tiež avokádová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu