Avokádová nátierka
Avokádová nátierka

Avokádová nátierka s krevetami

siuuu - fotkasiuuu, 4. augusta 2022
Avokádová nátierka s krevetami
Foto: siuuu

Letná rýchlovka... ľahký obed či večera. Avokádovú nátierku máme radi, tentoraz som k nej pridala aj opečené krevety a spolu s opečeným chlebíkom to Zobraziť celý popisLetná rýchlovka... ľahký obed či večera. Avokádovú nátierku máme radi, tentoraz som k nej pridala aj opečené krevety a spolu s opečeným chlebíkom to bola u nás fajnová večera...
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/08/avokadova-natierka-s-krevetami.html

2
porcie
10 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks zrelé
podľa chuti (mrazené predvarené)
2 strúčiky
1 ČL (alebo limetová)
podľa chuti
podľa chuti (alebo čierne korenie)
1 PL
podľa chuti čerstvá (alebo petržlenová)
Príloha:
 (alebo bageta)




Postup

  1. 1

    Krevety vyberieme z mrazničky, zalejeme studenou vodou a necháme povoliť - trvá to tak 10-15 minút - samozrejme ak máte možnosť, môžete použiť čerstvé. Pokiaľ sa krevety rozmrazujú, pripravíme si nátierku z avokáda - vyberieme dužinu, vidličkou roztlačíme, pridáme citrusovú šťavu, prelisovaný cesnak (1 väčší strúčik), soľ a korenie podľa chuti, a dobre vymiešame.

  2. 2

    Rozohrejeme panvicu, krevety scedíme a osušíme, na panvicu dáme olej, pridáme druhý dlaňou alebo nožom rozpučený strúčik cesnaku. Keď cesnak zavonia, pridáme krevety a z oboch strán ich rýchlo opečieme - neopekáme príliš dlho, zostanú gumové a tuhé, stačia im tak 3-4 minúty.

  3. 3

    Nátierku podávame s krevetami, posypané posekanou čerstvou vňaťou a nasucho opečenými plátkami chleba alebo bagety, prípadne s chrumkavou čerstvou bagetou - každý podľa svojej chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia