Pistáciový koláč s anglickým krémom
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. júna 2014
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. júna 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
7 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 300 g |
|
| 70 g |
|
| 50 g |
|
| 1/2 bal |
|
| 1 ks |
|
| Krém: | |
| 400 ml |
|
| 10 ks |
|
| 30 g |
|
| 1 struk |
|
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| Poleva: | |
| 1 bal |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Cesto: suroviny na cesto spolu zmiešame, vyvaľkáme a vložíme do formy. Pečieme na 170 °C približne sedem minút.
- 2
Krém: mlieko s dužinou vanilky privedieme do varu. Zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým krémom (práškom). Do zmesi vlejeme horúce mlieko, znovu necháme prevrieť, kým krém zhustne.
- 3
Upečený korpus naplníme ešte teplým krémom. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí zdobíme čerstvými jahodami. A zalejeme želatínou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu