Pistáciový koláč s anglickým krémom

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. júna 2014
Pistáciový koláč s anglickým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
10 minút
príprava
7 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
300 g
70 g
50 g
1/2 bal
1 ks
Krém:
400 ml
10 ks
30 g
1 struk
200 g
300 g
Poleva:
1 bal
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto: suroviny na cesto spolu zmiešame, vyvaľkáme a vložíme do formy. Pečieme na 170 °C približne sedem minút.

  2. 2

    Krém: mlieko s dužinou vanilky privedieme do varu. Zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým krémom (práškom). Do zmesi vlejeme horúce mlieko, znovu necháme prevrieť, kým krém zhustne.

  3. 3

    Upečený korpus naplníme ešte teplým krémom. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí zdobíme čerstvými jahodami. A zalejeme želatínou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia