
Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom
Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...

Žihľavová praženica
Žihľava je veľmi zdravá bylinka, ktorá sa môže v kuchyni použiť rovnako ako špenát. Veľmi...

Kapor po alsasky
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Zapekaná brokolica s cibuľovými zemiakmi
Keďže je vraj zdravá, tak sa ju snažím jesť, ale tento recept je dokonca aj...

Chlieb: škoricový s hrozienkami
Tento chlieb opečený na hrianky patrí medzi najobľúbenejšie raňajkové jedlo v Severnej Amerike. Nádherne vonia a...

Fenyklová polévka s houbovým knedlíkem
Jednodruhová polévka z fenyklu a smetany. Fenykl se s houbami láskuje a tak knedlíček nadýchaný se...

Orieškovo–jogurtový mrazený krém
Jogurt zmiešame s nutelou. Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody, pridáme ju do jogurtu,...

Čerešňové potešenie
Túto pochúťku som robila ešte minule len som naň zabudla a teraz ho pridávam :)))

Tekvicový šalát
Tekvica je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá použiť nielen ako chutný hlavný chod rôzneho druhu,...

Šalát s hroznom a camembertom
Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a dáme do hlbšieho taniera. Na šalát poukladáme umyté hrozno, ...

Banánové raw košíčky na rýchle zjedenie
Banány ja môžem. Len nemám rada tie príliš dozreté, z tých potom vymýšľam takéto „recyklačné“...

Kompótový koláč
Staršie kompóty sa dajú využiť do koláča. Ja som mala marhuľový, ale je možné použiť...

Sardinkové karí z Pacifiku
Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na...

Medovníčky
Medovníčky sú mäkké takmer hneď a sú krásne ružové.

Kuracie stehná s domácou údenou klobáskou a červeným vínom
Na sobotný obed pre mojich hostí som pripravila výborné kuracie stehná na červenom víne s domocou údenou...

Hokaido tortilla
Na kocky nakrájanú hokaido tekvicu opekáme (ak treba jemne podlievame) na olivovom oleji, kde sme si...

Makovník s citrónovou penou
Z trošky mlieka, múky, cukru a droždia si pripravíme kvások. Hotový kvások zmiešame s preosiatou...

Šalát pre obojživelníkov
Tento šalát máme veľmi radi. Je vhodný pre milovníkov mäska, aj pre vegetariánov /môžu sa...

Ravioly s kačacinou
Kačacie stehná deň vopred nasolíme, okoreníme tymianom a pomarančovou kôrou. Pred pečením ich opláchneme a...

Cibuľový šalát
Cibule prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame...

Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...

Východ proti západu (ryžová vojna)
Rozhodli sme sa s manželkou, že si spravíme niečo ľahké. Zeleninové rizoto. Po servirovaní....

Otrubové sendviče
Mám doma balenie ovsených mletých otrúb. A dostala som chuť na pečivo s maslom a lekvárom....

Super mandľový likérik
Milujúho všetci keď prídu na návštevu ku nám domov. Babka, dedko, ujko, tetka....

Prírodný rybací rezeň
Rybie filé zomelieme na mlynčeku, pridáme ingrediencie a formujeme hustejšiu zmes, ktorú rozdelíme na porcie....