Lúpežníkove budzogániky so sezamom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. septembra 2013

Toto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často..máme radi kuracinku..trošku sa treba s krídelkami pozabávať, ale stojí to za to..podávam k nim zemiaky na Zobraziť celý popisToto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často..máme radi kuracinku..trošku sa treba s krídelkami pozabávať, ale stojí to za to..podávam k nim zemiaky na rôzny spôsob, ale čo je hlavné veľa zeleninového šalátu..teraz som ich vyprážala v strúhanke, do ktorej som pridala sezamové semienka..

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
podľa chuti
2 ks
1 PL
 ako príloha
3 PL




Postup

  1. 1

    Z kuracích krídiel som odstránila prostrednú kostičku a tým mi vznikli dva stehienka..

    Lúpežníkove budzogániky so sezamom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravila som si 2 vajcia, rozšľahala a pridala štipku soli..do domácej strúhanky zo staršieho pečiva som pridala sezamové semienka a zmiešala...budzogániky som osolila, namočila do vajec a potom do strúhanky..

    Lúpežníkove budzogániky so sezamom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si zmes oleja a bravčovej masti a nechala poriadne zohriať..všetky budzogániky som vložila do horúcej masti a zakryla pokrievkou..stiahnem plyn na slabší a pomaly sa vyprážajú 20min..pokiaľ sa pečú budzogániky, uvaria sa aj zemiaky, takže za 30min je obed hotový..

    Lúpežníkove budzogániky so sezamom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hotové budzogániky nechám odkvapkať a ukladám na tanier spolu so zemiakmi...môžu sa podávať aj s omáčkami, zemiakovým šalátom a pod. dnes som k nim urobila varené zemiaky posypané zelerovou vňaťkou...prajem dobrú chuť...

    Lúpežníkove budzogániky so sezamom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
aky krasny romanticky nazov :-), asi si sedim na kabli, ale nerozumiem, ktoru kost si odstranila, ako ti vznikli taketo utvary, vyzera to vyborne
izabella929
@afataga..ke ď roztvoríš krídlo, väčšia časť je v poriadku, len treba šľachy odstrániť opatrne z kosti a to čo odrežeš, mäsko chytíš a obrátiš ho opačne, takže to čo je na vrchu koža, bude teraz vo vnútri a tým ti vznikne tvar , ako stehienko, ale skôr vyzerá. ako malý budzogánik...teraz , keď roztvoríš krídlo, t vnútornej strany máš kostičku...teda takto: tá druhá časť krídla sa skladá z 2 kostičiek, odstrániš tú vnútornú menšiu, ale tak, že iba ztiahneš znej mäsko, vyhodíš kostičku a opäť obrátiš opačne, takže kožou dnu a zase sa ti urobí budzogánik...ide to ľahko...vyzerá to super.-))
izabella929
@margaretka28...idem a nafotím vám ešte raz krídlo a označím to, čo treba odstrániť...tú najtenšiu kosť, ktorá sa nachádza z vnútornej strany krídla..sú tam 3 kosti...jedna väčšia, tá je samostatne,,,potom sú vedľa seba 2 tenšie kostičky...tak odstrániť treba tú najtenšiu..ja to robím tak, ako keď čistím mrkvu, škrabem mäsko aj s kožou od vrchu teda od kĺbu kosti do polovice, potom nôž položim a rokou ťahám to mäsko dovtedy, kým sa mi neprevráti, ako keď prevliekaš rukáv, nepôjde to celkom dole z kosti, ten hrubý kĺb mäso zadrží...a tak vzniknú vlastne 2 mini stehienka..
izabella929
tú kosť, ktorú treba odstrániť som nafotila, na fotke trčí hore..pekne z nožom šúchať po kosti, ako keď čistíš mrkvu...mäsko pekne zíde ku kĺbu...
tiginko
to je na diplomovku :-) ale dala by som si akokoľvek vypražené kuriatko
angast
@margaretka28
je to celkom jednoduche. otvoris kridielko odstranis najmensiu a najtensiu kosticku ale najprv z nej oskrabes masko . kozku pretiahnes cez klbik a kde bola kozka tam bude masko a naopak , potom to pretiahnes po klbik naspat a mal by z toho vznik budzoganik alebo kyjacik a je to.
salinka
Takže pred nugátovým rezom si podávala tento chod:-) Výborné.
elena
Najkrajší na tomto recepte je ten názov....
izabella929
@salinka...presne si to vystihla.-)) nugátové rezy máme ešte na po dnešnom fajnom obede...)@elena...budzog ániky sa ti nepáčia, iba ich názov? také milučké malé mäská zahyznúť 2x a je po nich...)Ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-))
sracz
-:))), nuž "fyzičku" na junáčika lúpežníka už nemám, milá @izabella929 ale Tvoju chuťovo úžasnú kuchyňu by som "vyraboval ein_zwei", jedna radosť, na čisto do čista! Krása, chuť, lahoda a pohoda, ako na jesennej maliafrovej palete!
alex37
čo je pekné, to je pekné, nedá sa nepochváliť,takže chválime:)