Lúpežníkove budzogániky so sezamom fotorecept
Foto: izabella929
Toto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často..máme radi kuracinku..trošku sa treba s krídelkami pozabávať, ale stojí to za to..podávam k nim zemiaky na Zobraziť celý popisToto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často..máme radi kuracinku..trošku sa treba s krídelkami pozabávať, ale stojí to za to..podávam k nim zemiaky na rôzny spôsob, ale čo je hlavné veľa zeleninového šalátu..teraz som ich vyprážala v strúhanke, do ktorej som pridala sezamové semienka..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kuracích krídiel som odstránila prostrednú kostičku a tým mi vznikli dva stehienka..
-
2
pripravila som si 2 vajcia, rozšľahala a pridala štipku soli..do domácej strúhanky zo staršieho pečiva som pridala sezamové semienka a zmiešala...budzogániky som osolila, namočila do vajec a potom do strúhanky..
-
3
pripravila som si zmes oleja a bravčovej masti a nechala poriadne zohriať..všetky budzogániky som vložila do horúcej masti a zakryla pokrievkou..stiahnem plyn na slabší a pomaly sa vyprážajú 20min..pokiaľ sa pečú budzogániky, uvaria sa aj zemiaky, takže za 30min je obed hotový..
-
4
hotové budzogániky nechám odkvapkať a ukladám na tanier spolu so zemiakmi...môžu sa podávať aj s omáčkami, zemiakovým šalátom a pod. dnes som k nim urobila varené zemiaky posypané zelerovou vňaťkou...prajem dobrú chuť...
je to celkom jednoduche. otvoris kridielko odstranis najmensiu a najtensiu kosticku ale najprv z nej oskrabes masko . kozku pretiahnes cez klbik a kde bola kozka tam bude masko a naopak , potom to pretiahnes po klbik naspat a mal by z toho vznik budzoganik alebo kyjacik a je to.