Tvarohovo-avokádové lízanky

Tibor Samaranský
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 2. februára 2017
Tvarohovo-avokádové lízanky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
100 g
200 g mix so sušeným ovocím
1 PL
1 ks
200 g
50 g
4 ks
Avokádové čatní:
1 ks
2 PL
1 ks
1 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky rozdelíme na dve časti, jednu nasypeme do nádoby a druhú rozmixujeme v mixéri dohladka – do podoby múky. K nerozmixovaným vločkám pridáme tvaroh, med, avokádo, ktoré sme zbavili kôstky a vrchnej šupy. Všetko spolu roztlačíme vidličkou na kašu. Keď je hmota riedka, začneme prisypávať múku z ovsených vločiek. Keď je hmota „modelovacia“, tak z nej vytvarujeme lízanky, vložíme do nich špáradla a odložíme do chladu.

  2. 2

    V nádobe roztopíme čokoládu s maslom a na jemnom strúhadle nastrúhame do čokolády pomarančovú kôru a vytlačíme šťavu z jedného pomaranča. Všetko spolu dôkladne premiešame, pripravené lízanky obalíme v čokoláde a dáme späť do chladu.

  3. 3

    Avokádové čatní: Na miernom ohni v panvici speníme med, do medu pridáme na drobné kocky pokrájané avokádo, klinček, soľ a šťavu z limety. Všetko dôkladne premiešame a necháme pár minút zredukovať, kým nedosiahneme ťahavú konzistenciu. Panvicu odstavíme zo zdroja tepla a postrúhame najemno do zmesi kôru z limety, ďalej už nevaríme, len premiešame a naplníme croissant.

Diskusia k receptu

kalllista
Čatní vyskúšané, príjemná chuť, keďže mám rada avokádo, tak som jeho ďalšie využietie privítala...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia