Tvarohovo-avokádové lízanky
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 2. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
2 ks |
|
100 g |
|
200 g mix so sušeným ovocím |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
4 ks |
|
Avokádové čatní: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Ovsené vločky rozdelíme na dve časti, jednu nasypeme do nádoby a druhú rozmixujeme v mixéri dohladka – do podoby múky. K nerozmixovaným vločkám pridáme tvaroh, med, avokádo, ktoré sme zbavili kôstky a vrchnej šupy. Všetko spolu roztlačíme vidličkou na kašu. Keď je hmota riedka, začneme prisypávať múku z ovsených vločiek. Keď je hmota „modelovacia“, tak z nej vytvarujeme lízanky, vložíme do nich špáradla a odložíme do chladu.
- 2
V nádobe roztopíme čokoládu s maslom a na jemnom strúhadle nastrúhame do čokolády pomarančovú kôru a vytlačíme šťavu z jedného pomaranča. Všetko spolu dôkladne premiešame, pripravené lízanky obalíme v čokoláde a dáme späť do chladu.
- 3
Avokádové čatní: Na miernom ohni v panvici speníme med, do medu pridáme na drobné kocky pokrájané avokádo, klinček, soľ a šťavu z limety. Všetko dôkladne premiešame a necháme pár minút zredukovať, kým nedosiahneme ťahavú konzistenciu. Panvicu odstavíme zo zdroja tepla a postrúhame najemno do zmesi kôru z limety, ďalej už nevaríme, len premiešame a naplníme croissant.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu