Jahodová polievka s citrónovým sorbetom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
Jahodová polievka s citrónovým sorbetom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Jahody rozmixujeme s červeným vínom a dochutíme limetkovou šťavou a práškovým cukrom. Precedíme a necháme vychladnúť v chladničke. Čerstvé jahody nakrájame na kocky a zmiešame s mätou nakrájanou a tenké rezance.

  2. 2

    Jahody dáme do stredu taniera, nalejeme polievku, dokola nakvapkáme smotanu a na jahody položíme sorbet. Ako ozdobu použijeme karamelovú mriežku.

  3. 3

    Náš tip: V sezóne jahôd polievku pripravíme z čerstvých sladkých jahôd.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia