Jahodová polievka s citrónovým sorbetom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Jahody rozmixujeme s červeným vínom a dochutíme limetkovou šťavou a práškovým cukrom. Precedíme a necháme vychladnúť v chladničke. Čerstvé jahody nakrájame na kocky a zmiešame s mätou nakrájanou a tenké rezance.
- 2
Jahody dáme do stredu taniera, nalejeme polievku, dokola nakvapkáme smotanu a na jahody položíme sorbet. Ako ozdobu použijeme karamelovú mriežku.
- 3
Náš tip: V sezóne jahôd polievku pripravíme z čerstvých sladkých jahôd.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu