Baklažánové ufo

bublika - fotkabublika, 14. apríla 2011
Baklažánové ufo
Foto: bublika

strašne prší tak som si musela nejak navodiť letnú atmošku :) fotila som ešte na plechu lebo ináč by som nemala šancu :D

Suroviny

 sušená
 sušené
 strúhaný




Postup

  1. 1

    baklažán si nakrájame na tenké kolieska (cca 1 cm) a posolíme z oboch strán.dáme ich odstáť asi na 15 minút aby pustili prebytočnú šťavu a zmäkli. zatiaľ si roztlačíme 2-3 strúčiky cesnaku a zalejeme ich olivovým olejom (olej počas tých pár minút chytí cesnakovú chuť).

  2. 2

    po cca 15 minútach baklažánové kolieska opláchneme vodou a osušíme papierovými utierkami.naskladáme ich na plech(môžeme ho trošku potrieť tým olivovým olejom aby sa nám kolieska neprilepili). baklažánpové kolieska potrieme cesnakovým olejom, na to rozdrobíme syr feta (alebo jemu podobný), na syr poukladáme na polovičku rozkrojené cherry paradajky.

  3. 3

    kto chce môže tam prihodiť aj zopár olív ale myslím, že to už by bolo moc slané. ak treba dochutíme soľou. pridáme korenie, bylinky a na vrch dáme trochu strúhaného parmazánu.

  4. 4

    vložíme do vyhriatej trúby a pečieme kým sa syr/syry nerozpustia (ja som dala na 200 stupňov cca 20 minút). záleží aj od hrúbky nakrájaných koliesok.

  5. 5

    dobrú chuť

Diskusia k receptu

tati2008
Vsetky suroviny su fajn a baklazan lubim.Uz len chyba slniecko.
korbacik
... baklažán je super zeleninka, ja z neho robievam aj zmes do pohárov - k mäsu ako príloha, raz napíšem, ale doma mám recept a teraz som v práci:))) ( ešte, že toto je anonymné:) ). Toto rada skúsim, máme bakl. rady obe s dcérou. Pekný deň.
mejinka
Ako sa zbaviť horkej chuti baklažanu? Robila som a bol veľmi horký!
bublika
@mejinka prave to ze ho predtym nasolis a nechas odstat by z neho malo vytiahnut prebytocnu vodu a horkost takze neviem kde sa stala chyba.mozno si ho nechala kratko postat
daewootn
...pekne podané, já to skusím na tekvici a preložím ju volským okom,
k tomu zemiakové pyré, a vysmážané cibulové krúžky...dobrú chuť ...
daewootn
...pekne podané, já to skusím na tekvici a preložím ju volským okom,
k tomu zemiakové pyré, a vysmážané cibulové krúžky...dobrú chuť ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia