
Kebab špízy s Tofu
Veselé jedlo, plné farieb a zeleniny, v kombinácii s Tofu poteší veľkých aj malých....

Slovenský kapustový posúch
Kyslú kapustu najemno posekáme, pridáme soľ, vajce, múku a vymiesime. Múky pridávame toľko,...

Anjelské guľôčky
Dostala sa mi do rúk kniha Petra Novotného a zaujalo ma tam niekoľko receptov - no nevyskúšaj...

Kysnutý osúch na taliansky spôsob
Z mlieka, cukru, soli a droždia urobíme kvások, pridáme vajce, múku a vypracujeme...

Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK
Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...

Kačica plnená kurčaťom a morkou
Tiež som pozeral ako vyoraný hlodavec, keď mi kamarát povedal, že má pre mňa recept,...

Zimná horúca čokoláda
Ak vám je zima, alebo si chcete urobiť príjemnú atmosféru s detičkami, manželom či priateľmi...

Bezlepkové perníčky
Pre dcéru som piekla bezlepkové perníčky, ale tento istý recept pečiem aj pre nás z hladkej...

Tmavé žemle (na sedliacke fondue)
Janadelfi ma požiadala o recept na tmavé žemle, ktoré pekávam, keď robím sedliacke fondue...

Prievidzská vianočná kapustnica
Tuto kapustnicu varievam tak ako moja mamka, iba na Vianoce. Jej priprava je jednoducha a...

Ovocný zákusok
Vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom.

Zbojnícke kurča s klobásou
Komerčný recept<br> NÁŠ TIP: Vyskúšajte <b>HYZA DUO Gril Zbojnícku pikantnú marinádu. </b> V jednom balení nájdete kuracie stehná bez...

Vianočné hviezdičky
Slaná plnka: Údené tofu popučíme vidličkou, primiešame francúzsku nátierku a najemno nasekané bylinky. Sladká plnka: Biele...

Hrnčekový makovec s tvarohom a slivkami
Výborný jednoduchý koláčik z maku, tvarohu a sliviek. Bez váženia a mixovania a predsa skvelý...

Trio Chocolate tart
Korpus: Do väčšej misky dáme mleté pražené lieskovce, zomleté maslové sušienky, práškový cukor, kakao,...

Kuracie prsia ako chobotnica - eintopf
Takto podobne občas robievam chobotnicu, ale málokedy ju majú, tak som raz skúsila použiť kuracie...

Bezlepkový makovo-orechový koláč
V mlieku povaríme mak (chvíľu na miernom plameni), po vychladnutí pridáme med a olej.

Anettky s prefermentom
Tieto žemličky vznikli vďaka mojej kolegyni. Na nejakom webe videla obrázok a pod ním stručný recept...

Chuťovka s ovčím syrom
Ak máme možnosť, tak vždy si zadovážime čerstvý ovčí syr. Je to ozaj naša Slovenská dobrota. Býva...

Cannelloni so špenátom a píniovými orieškami
Podľa návodu uvaríme cestovinové pláty. Na cibuľke orestujeme špenát, pridáme ricottu, soľ, korenie,...

Losos v orechovo-syrovej kruste
Toto bola moja večera na posledný deň v roku. U nás sa robí podobná ako na...

Sarma
Sarma je jedlo ktoré u nás pripravuje svokor 1-2 krát do roka. Kedže mi veľmi chutí...