Plnené kurča s jablkami a rozmarínom

olinecka - fotkaolinecka, 7. februára 2016
Plnené kurča s jablkami a rozmarínom
Foto: olinecka

Toto kurča po naplnení som povarila 30 minút v polievke takže, kuracia polievka a vynikajúce kurča. Doma máme radi .

40 minút
príprava
60-70 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
4 - 5 ks (alebo žemle)
podľa potreby
podľa seba
trochu
2 ks
1
2 - 3 PL
 (alebo sušený drvený)
trocha
5 - 6 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme, rožky pokrajáme na kocky, ktoré namáčame trocha v mlieku, vyžmýkame. Pridáme žĺtky, soľ, pokvapkáme trochou oleja, pokrájané pečienky, slnečnicové semienka, premiešame. Z bielkov vyšľahame tuhý sneh, ktorý pridáme do zmesi a vmiešame. Plnkou naplníme pripravene kurča, otvor zošpajdľujeme alebo zošijeme niťou, ktoré po upečeni odstránime. Ja som varila kurča v polievke 30 minút.

  2. 2

    Do zapekacej misy dáme jablká, pokrájané na štvrte, cesnak aj zo šupkou nato uložíme kurča. Osolime, okorenime ,posypeme rozmarínom a podlejeme vývarom. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov 60 - 70 minút z oboch strán, do zlatista.

  3. 3

    Medzitým som urobila,šalat,zapekane zemiaky. Kurča po upečeni zbavíme nite,špajdle a pokrajáme.

  4. 4

    Takýto bol obed. Krásny deň a dobrú chuť!!!!!!

    Plnené kurča s jablkami a rozmarínom - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
úplne super si navarila..každé hydinové mäsko si dokážem predstaviť s jabkami...robila som už aj kapra s jablkami...takže obed úplne super.-)
olinecka
@Radox1 bolo výborne ,ako môže chutiť,vynikajúco nebolo rozvarene, veď potom sa pieklo!!!pozdravujem!!!
garanco
Jablká s mäsom (robila som už s rôznymi druhmi mäsa) dajú vždy výbornú chuť mäsu, aj šťave. Kurča som pred pečením ešte nikdy neobvárala, ale viem, že mnohé gazdinky tak robia...
begonia2
Je to stara tradícia, že sa mäso obvára. Ja tak robím s domácimi kurencami a králikmi. Mám tak polievku aj mäso. Je to veľmi dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia