Vianočné tiramisu

flavia - fotkaflavia, 17. decembra 2013
Vianočné tiramisu
Foto: flavia
6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2 bal
1 ks
 (vanilkový cukor)




Postup

  1. 1

    Jablko najprv očistíme a postrúhame. Potom ho zmiešame so škoricou. Kyslú smotanu zas zmiešame s vanilkovým alebo kryštálovým cukrom.

  2. 2

    Do menšieho plechu dáme vrstvu keksov. Na to dáme postrúhané jablko a tenšiu vrstvu smotany.

  3. 3

    Potom vrstvíme len kekse so smotanou kým nám výjdu suroviny. Vrch posypeme orechmi s posekanou čokoládou a pokvapkáme medom.

  4. 4

    Nakoniec necháme aspoň 2 hodiny v chladničke.

Diskusia k receptu

mata3636
Okolo Tiramisu toto ani nešlo. Ani jedna spoločná surovina s klasickým Tiramisu. Tak prečo ten názov?
flavia
názov preto, lebo tiramisu je krémové a je tam piškóta, čo tu nahrádzajú kekse a smotana, a vianočné pre med orechy a jablko
nesnažila som sa o tiramisu, je to len taká ..variácia
gubics
Tak ako názov Calvados sa nemôže používať na u nás vypálenú jablkovicu (hoci som už veľa krát počula, že sme si dali vypáliť Calvados), je to chránený názov, ktorý sa vzťahuje na jablkovicu pochádzajúcu z Južnej Normandii vo Francúzku. Tak isto nemôžeš použiť názov TIRAMISU na nejaký zákusok, ktorý si sama vymyslela. Na tieto nepresnosti som už tu na Vareche niekoľkokrát upozornila.Dávam do pozornosti aj ostatným Varecháčom, aby si v budúcnosti vygooglili názov nejakého jedla, ktorý sa podobá na nejaký známy zákusok alebo hlavné jedlo, či ten názov náhodou nebol už pred nejakým časom zaradený medzi chránené názvy. Nič v zlom, neurážajte sa, ale ani Vám by sa nepáčilo, keby ste si vymysleli nejaký výborný originálny recept, a niekto by s trochou obmeny ho zaradil medzi svoje recepty, a používal by váš originálny názov. Porušil by Váš autorský názov a vaše autorské právo.
varkuch
..-súhlasím zo všetkým čo gubics píše a výtvor Tvojej špeciality by mohol niesť názov "Jabĺčková vianočná maškrta",-nebudeš mať oponentov a bude to Tvoj nápad...