Foto: lyduss
Tento recept som našla v časopise Dobré jedlo a na prvý pohľad mi bol sympatický. Keďže je práve sezóna bobuľového ovocia, rozhodla som sa Zobraziť celý popisTento recept som našla v časopise Dobré jedlo a na prvý pohľad mi bol sympatický. Keďže je práve sezóna bobuľového ovocia, rozhodla som sa ho čím skôr vyskúšať. Zajtra ideme k babke na hody, tak mám hneď aj vhodnú príležitosť :-)
príprava
na 170 °C
Suroviny
Košíčky: | |
210 g |
|
1/4 ČL |
|
75 g |
|
125 g (maslo) |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Malinové pyré: | |
400 g (alebo iné bobuľové ovocie) |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
Smotanový krém: | |
2 PL |
|
70 ml |
|
podľa chuti |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Múku, kypriaci prášok, cukor, tuk a žĺtky zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút v chladničke odpočinúť. Rúru si vyhrejeme na 170 stupňov. z cesta tvarujeme malú guľky, ktoré obalíme v hladkej múke a vtláčame do formičiek na košíčky až po okraj. vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút dozlatista. Necháme vychladnúť a vyberieme z formičiek. (Ja som vyberala hneď za horúca, lebo som mala málo formičiek a tiež lebo sa mi košíčky uprostred trošku vyduli. Za čerstva som ešte túto nedokonalosť mohla napraviť a vyduté cesto zatlačiť, aby som mala v košíčku väčšiu jamku. Vychladnutý košík už je krehký a nepoddajný.)
- 2
Čokoládu a stužený tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vnútro košíčkov vylejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť.
- 3
Pripravíme si pyré. Maliny, čučoriedky či ríbezle zasypeme v hrnci cukrom a privedieme do varu. po vychladnutí prepasírujeme cez sitko. Odoberieme asi 100 ml šťavy a nasypeme do nej želatínu. necháme napučať podľa návodu. po napučaní zahrievame, kým sa želatína úplne nerozpustí. potom zmiešame so zvyšným pyré a nalievame do košíčkov. Dáme do chladničky stuhnúť.
- 4
Vychladnuté košíčky zdobíme smotanovým krémom (mascarpone, smotanu a cca 1-2 PL cukru vyšľaháme dotuha), ktorý naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobne nastriekame na košíčky. Dozdobíme čerstvým ovocím a lístkami medovky. Mrzí ma, že som postup nezdokumentovala, ale vôbec mi to dopredu nenapadlo. Zatiaľ som síce ochutnala len jeden (chladia sa na zajtra), ale predpokladám, že sa po nich len tak zapráši, lebo ja som si veru všetky prsty oblízala ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Priste testo na dne kosicku pred upecenim propichni treba vidlickou, nebude se pri peceni vydouvat. Verim, ze jsou moc dobre, napln me zaujala, je nevsedni.
kukulienka71 áno, svojimi fotografickými kvalitami sa chváliť určite nebudem a na fotku z časopisu sa to určite nechytá, ale chuť je naozaj neporovnateľná s mojím vizuálnym podaním ;-) treba vyskúšať. potom sa môžeš pochváliť svojou fotkou :-)