
Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde
Chutná, netradičná ale dostupná marináda a lahodne vypečené kuracie krídelká s vaším obľúbeným dipom a zeleninou...
Stopky z jahôd už nikdy nevyhadzujte. Spravte z nich tento jednoduchý sirup
Ak ste práve očistili jahody, či už len tak na zjedenie alebo na koláč či džem, spracujte aj stopky....

Zasnená ryba s citrusovou omáčkou
Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...

Risotto al radicchio rosso/Rizoto s červenou čakankou
Cibuľu nakrájame na drobno, čakanku nakrájame, umyjeme a osušíme v sušičke na šalát.

Králičí chrbát s pyré z romanesca
Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a...

Zemiakové krokety
Muž mi pred pár dňami povedal, že veľmi ľúbi zemiakové krokety. Tak som ich vyskúšala spraviť....

Tvarohový koláč s malinami
Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme s papierom. Keksy rozmixujeme s mandlami. V hrnci rozpustíme...

Kvasnicový chlieb
"Kvasnicový" chlieb (žemle) som našla na maď. fb stránke "Zdravý životný štýl". Najprv ma zaujal...

Mramorový Chiffon cake
V miske zmiešajte žltka, vodu a olej do hladka. Pridajte muku s pdp a cukor a miešajte...

Pečená hydinová pečeň
Tento recept mi kdysi přišel meilem od "Kuchařky ze Slovácka" Už mnohokrát jsem vařila podle ni a...

Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...

Jahodový múčnik
Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s...

Krupicová kaša s čerstvým ovocím
V hrnci zmiešame mlieko, smotanu, krupicu, cukor, soľ a necháme asi 15 minút...

Millefeuille s vanilkovým krémom a jahodami
MILUJEM takéto chrumkavé, sladké a svieže dezerty. Vždy robím trochu viac tohto vanilkového krému, ...

Medovníčky Anky z Petrovca
Pred Vianocami (už veľmi dávno) som sa dostala k mäkkým medovníčkom u mojej svokry. Hneď som...

Nepečené mango rezy
Všetky ingrediencie na korpus rozmixujeme v mixéri kým nezískame lepkavú konzistenciu. Zmes dáme na dno obdĺžnikovej...

Poriadna fazuľovica s kapustou
Deň pred varením fazuľu umyjeme a v čistej vode ju necháme namočenú do nasledujúceho dňa. Potom...

Šalát z pangasia
Veľa je receptov na tresku šalát, tak som skúsil urobiť z pangasia. Je na nerozoznanie od...

Losos so smotanovými zemiakmi a rukolou
Žijem vo Fínsku, kde je losos veľmi obľúbený, a podľa mňa teda oprávnene, lebo...

Špenátový krém po taliansky
Špenát má podľa mňa tú nevýhodu, že je chuťovo nevýrazný. Preto sa v tomto recepte...

Žemle
Tieto žemle som piekla v sobotu pred Veľkou nocou. Pôvodne som chcela upiecť chlieb.

Štangle
Obľúbené jedlo môjho syna je cesnaková polievka a štangle. Štangle robievame také obyčajné, kysnuté cesto...

Teplý cestovinový šalát s arašidmi, pórom, šunkou a horčicou
Moje obľúbené, rýchle a hlavne lacné a chutné jedlo. Všetky suroviny vyjdu cca 3 €

Vianočná rybacia polievka
Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...

Mikulášska mňamka
Konečne som po dlhej dobe v nedeľu varila ja. A toto je výsledok :-) Dúfam že...

Zapečené zemiaky
Isto veľa ľudí na Slovensku pozná (Francúzke zemiaky), ale samotný Francúzi nie. Aj v našej rodine...

Penová nátierka z medvedieho cesnaku
Listy medvedieho cesnaku dôkladne umyjeme a rozmixujeme so strúčikom cesnaku. Postupne pridávame ďalšie suroviny, až...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera